3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Jag skulle själv aldrig kunna göra det men lägger inga värderingar i hur andra gör.

  Svara
 2. Frida

  Är så kluven till detta. Spontan reaktion är aldrig i livet att jag äter upp min häst! Å andra sidan äter jag kor och grisar hela tiden och har inga problem med det. Skillnaden är ju så klart att jag inte har någon relation till de djuren jag äter. Men förnuftet säger att det borde vara samma sak men är ju ändå inte det. I sak har jag inget emot att man äter hästkött, hanteringen av alla sorts köttdjur är ju illa i vilket fall och jag BORDE inte tycka det är skillnad på häst och andra djur men ändå känns det värre. Å andra sidan har ju min häst haft ett långt och bra liv vilket inte andra köttdjur haft alltid, så på ett sätt är det kanske bättre att äta upp sin häst, men nej tanken tar emot och det känns så fel och märkligt att tänka att man skulle äta upp sin häst.

  Svara
  • Birgitta

   I en del kulturer äter man ju hund och inte heller det skulle jag kunna tänka mig att äta, varken min egen eller någon annan hund över huvud taget.

   Jag kan inte förklara logiskt varför jag kan äta en gris eller ko men inte tex en orm eller en råtta
   . Det handlar hos mig inte heller om hur fina/ äckliga jag tycker olika djur är för jag skulle heller inte äta får, hare eller kanin och det gör ju många även i vår kultur.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>