Lerstoppare?

För ett tag sedan påbörjade jag ett litet projekt; jag vill se hur pass bra träflis hjälper mot lera i hagen.

Jag har redan läst att någon hävdar att det är en quick fix och jag fattar att det finns långt bättre men också dyrare och mer tidskrävande lösningar.

Jag kommer att vara nöjd om det hjälper i vart fall lite och dessutom tror jag att det finns en korrelation mellan insats och effekt så det kommer att vara upp till mig hur bra projektet lyckas 🙂 !

Vi har efter en rejäl gran-fällning vid anläggningen i somras mycket gott om trä-flis och det är ”bara” att skyffla in detta i en skottkärra och sprida ut på önskad plats.

Jag gjorde något liknande med asfaltkross på en anläggning där jag hade Vicke tidigare men dels var den ytan som jag la ut asfalten på mycket mindre och dels känns det mer ”naturligt” med träflis. Träflisen lär ju brytas ner i sinom tid och tillåta en viss grästillväxt även om det inte är någon gräshage som jag har hällt ut flisen i.

Jag vet stall där man lagt halm vid ingången men det känns mindre effektivt och att gå så långt som att köpa in olika former av grus/ småsten känner jag hade krävt ett annat engagemang, kostnad och givetvis stallägarens tillstånd.

Så vi får se hur långt jag kommer med träflisen 🙂 !

Blir det en massa regn för jämnan kanske jag inte kommer att orka hålla jämna steg med påfyllningen men jag ger det ett försök!

Och jag ska kanske förtydliga att avsikten inte är att sprida ut träflis över hela hagen utan bara på de mindre plättar där det samlas extra mycket vatten/ lera, främst nära ingången.

Som också framgår av den sista bilden har vi även stängt av en liten bit vid hagens ingång eftersom det oftast är där det blir som mest geggigt och den avstängningen kan man ju också flytta lite vid behov.

En kommentar

  1. Manda Stillnert - Livet med en haflinger

    Problemet med träflis tycker jag är att de blir snorhalt vid regn och vid frost. De la sådant runt den nya lekplatsen de byggde på en skola jag brukar jobba på, värdelöst som sagt när de blir frost inte minst barnen glider runt som bambi på hal is om de springer.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>