Fredag- sur eftersmak

Misse mitt i maten

Nu har jag definitivt resignerat inför höstens väta och kommer att köra till ridhuset för alla dressyrpass.

Så blev det i morse och jag valde att fokusera på en del linjer ur MSV B:5 programmet.

Det händer mycket och tätt inpå i detta program och för mig är det nog viktigast att jag kan bibehålla tillräckligt med energi inne på banan utan att Vicke blir lång, springig, kort i nacken eller försöker att bryta av. Typ 🙂 .

Även idag blev det lunch ute med Henrik; så klart dyrare än om man äter något hemma men ibland får man unna sig…

Jag har också tagit hand om ett sedan länge dåligt samvete; jag (eller rättare sagt en verkstad) gjorde ett mycket försenat oljebyte på min bil.

Jag har aldrig lämnat någon av mina bilar på regelrätt service utan jag lagar det som går sönder och nöjer mig med att byta olja och oljefilter en gång om året.

Det har fungerat utmärkt i 30 år men denna gången hade jag glömt/ förträngt oljebytet så det hann gå låååångt över 1 år innan jag fick ”tummen ur”.

Det som var trist var när jag skulle betala.

I kassan säger killen som ska ta betalt: ”det blir 1700” nånting; jag hörde inte ens den exakta summan för jag ”visste” att priset skulle bli 1495:-.

Det var nämligen den summan jag hade fått via mail när jag skrev och frågade efter prisuppgift.

Killen backade direkt (fattas bara) när jag sa att jag hade fått en prisuppgift på 1495:- via mail men det lämnade ändå en trist eftersmak.

Nu kanske ni inte tycker att 200 spänn eller mer är något att tjafsa om men för mig handlar det framför allt om principen även om man också behöver jobba en stund för att tjäna ihop 200 pix efter skatt.

Tyvärr förstärker detta min mångåriga misstro mot bilverkstäder i allmänhet- ibland skulle man önska att man blev motbevisad faktiskt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>