Hästars ärthjärnor och vattensökande

Har ni läst om detta?

Det har stått en del om det på bland annat Facebook i syfte att förbereda hästägare på eventuella olägenheter och jag har absolut tänkt att detta skulle kunna utgöra en potentiell skrämselgrej för Vicke i hagen.

Igår, precis efter träningen mötte vi helikoptern!

Jag hann tänka ”shit….hinner jag tillbaka in i ridhuset” innan jag insåg att jag inte skulle klara det.

Men eftersom ingen vet hur hästars hjärnor fungerar och vad som skrämmer dom; en bomb eller ett grässtrå så kanske ni inte finner denna filmen alls förvånande…..:

Flygmätning utanför Granelundshallen

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Caroline

    Haha! Sååå gullig! Men det stämmer precis. Jag har en häst som är livrädd för kor, så häromdagen när npgra sådana hade rymt ur sin hage och jag var ute med en annan av hästarna, kastade jag mig av likt en ninja och förberedde mig på att få se hästen skenande hemåt medan jag stod kvar med tygeländarna i handen. Så felbedömt av mig, när det visade sig att den här hästen mest ville hälsa på korna. Däremot kan hon hoppa två meter rätt upp i luften om det kippar kring hovarna på henne om det är blött i marken. De ser till att vi håller oss på alerten iallafall, haha!

    Svara
    • Birgitta

      Igenkänning på den! Så rädd som Vicke är för kor så hade även jag kastat mig av som en ninja (eller kastats av med Vickes ”hjälp”) om vi hade mött lösa kor.

      Svara
  2. Sarah

    Har min häst nära en flygplats. Enda gången han har reagerat på något i luften är när planen går ner för landning i mörkret alldeles ovanför oss och det blinkar om dem. Hästar har ju inga hot från ovan så det är antagligen därför.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>