Skulle ni piska?

Med ”smiskan” i näven….

Läser en diskussion på nätet som handlar om huruvida det är tillåtet att tävla dressyr med spö i olika länder och tydligen förekommer det lite ”överallt” på jorden.

I Sverige får man ju ”bara” använda sig att sporrar; rätt så rejäla kan jag tycka, men man får varken smacka eller använda spö- motsägelsefull eller ej?

Idag undrar jag vilka hjälpförstärkare ni skulle använda er av om det blev tillåtet?

Skulle ni tävla exakt som ni gör idag eller skulle ni ändra något och varför i så fall och vad?

Jag skulle utan tvekan göra som jag gör på träning; börjat tävla med spö men lagt bort sporrarna.

Jag tycker jag får bättre effekt av en lätt touch av spöt och så som jag använder det är risken att ”skada” hästen inte alls jämförbar med ett sporrmärke.

Det är möjligt att jag även hade smackat vid enstaka tillfällen; det tror jag att både jag och andra möjlighet gör lite mer omedvetet?

En kommentar

  1. Jenny

    Jag pratar alltid och har andra former av ljudkommunikation med min häst på tävling. Hästen hör ju när du viskar och det gör definitivt inte domaren. Min häst blir väldigt alert av lite ljud från mig. Han ryggar t ex med enbart kommando (med bra poäng från domaren).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>