Lördag- frack- ja tack

Tävling idag och nu fick jag ”äntligen” använda ett plagg jag köpte (begagnat) för över 1 år sedan; ”trollkarlsuniformen” 🙂 !

I den första klassen, MSV B:2 hade jag en ovanligt bra känsla och procenten blev 65,8.

I denna klass var det 4 placerade, jag blev 5:a, slagen av sista ryttaren med några ynka poäng.

Kort efter ritten var det dags för nästa program och fracken 🙂 !

Jag har bara ridit en MSV A på Vicke tidigare och detta var för 2 år sedan med uselt resultat. Då missade jag serien och båda piruetterna.

Idag var målet att rida på 60% och det hade jag lyckats med om inte Vicke hade börjat glo mot utgången i serien 🙁 .

Man ska göra 5 byten i var fjärde, han gjorde 3 jättefina byten, började glo därefter och gjorde som han alltid gör i dessa lägen; ignorerar byteshjälperna fullständigt.

Således blev det bara 3 (fina) byten i stället för 5 och betyget blev 3 med dubbel koefficient.

Piruetterna kändes hur sega som helst och det blev typ trav i den ena; betyg 4. Den andra piruetten kändes inte mycket bättre men där blev betyget 6.

Sedan var det bajs på medellinjen precis där man gör ett byte efter galoppslutorna och eftersom Vicke avskyr att trampa i bajs blev dessa byten inte så bra.

Sammantaget inte speciellt bra känsla men jag är ganska säker på att klassen kommer att passa oss bra när vi blir lite mer vana och om jag kan slippa lite gloende.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>