Onsdag- ute

Enligt mina uträkningar tar det ungefär lika lång tid för mig att koppla av och på transporten och köra till ridhuset som det tar att harva utebanan och på bilden ser ni dagens val.

Det var riktigt behagligt att rida utomhus och inte det minsta kallt trots att termometern visade 2 grader.

Jag betraktar mig som väldigt frusen men när till och med jag kunde rida utan jacka fick det mig att för miljonte gången inse hur larviga en del är med sitt hysteriska täckande av hästar som rids.

På en tävling för några veckor sedan skrittade en ryttare omkring med ett dubbelvikt ylletäcke över hästens rumpa; hon befann sig då i ridhus och det var 12 plusgrader utomhus.

Borstett från att det är fullständigt onödigt att täcka en häst i dessa temperaturer så är det en potentiell olycksrisk att ha ett täcke liggande löst över hästen för kasar det av kan det skrämma både aktuell häst och andra hästar som också rids fram. Men det ser väl gudbevars proffsigt ut?

Idag red jag en hel del seriebyten som när de är som bäst är Vickes ”paradnummer”. Idag, när han var avslappnad och otittig gjorde jag jättefina fyror, treor, tvåor och som avslutning 8 stycken ettor men när han börjar glo…då är det inte ovanligt att han inte byter alls utan bara galopperar vidare oavsett mina hjälper. Ett förbättringsområde med andra ord 🙂 .

Efter stallbesöket åkte jag till Börjes för att köpa lite hästmat; när jag var där i förra veckan var betforn slut så nu lärde jag mig min läxa och ringde och kollade att det fanns tillgängligt innan jag körde.

Jag har även hunnit med ett massage-besök för egen del idag; numera går jag dit mer i förebyggande syfte ungefär var 6:e vecka.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>