Ska man rida överallt?

Läser detta och vet ni vad min första tanke är?

Jag skulle inte säga det högt till de drabbade men inom mig tänker jag ”vad har man på en 90-väg att göra”?

Rent logiskt vet jag att en olycka kan hända precis var som helst, absolut, men jag skulle aldrig i livet rida på en 90-väg med någon häst, faktiskt.

Svaret man många gånger får är: ”ja, men jag måste rida där eller där för att komma till bättre uteridningsmöjligheter”.

Mitt svar är: man måste ingenting, inte heller med hästar.

Jag skulle som sagt aldrig rida på en 90-väg utan hade antingen lastat hästen eller flyttat den.

Risken kontra ”nöjet” (att rida ut) står i detta fallet inte i proportion enligt mig men detta är ju individuella bedömningar som var och en måste göra (fast de tyvärr kan drabba ett oskyldigt djur).

Sedan ska man givetvis köra varsamt oavsett hastighet osv och i den bästa av världar ska detta räcka men vi vet alla att det inte är så….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Carina

    Håller med dig! Skulle aldrig rida på en 90 väg eller hårt trafikerade vägar överhuvudtaget.

    Svara
  2. Frida

    Jag är den första att bli förbannad på bilister som inte visar hänsyn men jag tycker faktiskt att rida på 90-väg är oansvarigt. Förstår bekymmret men men ska vi ryttare kräva hänsyn (med all rätt, folk kör som idioter) så får vi ta lite ansvar också, jag hade valt att lasta och köra till skogen faktiskt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>