Resa till resan

Från senaste resan till Rom!

Även fast jag har semester as we speak har jag faktiskt redan börjat hålla utkik efter ett lämpligt nästa resmål!

Det finns ju så många ställen som både jag och Henrik vill besöka och mycket handlar om vad våra plånböcker kan uthärda samt för min flygrädde man delvis antal timmar i luften. Australien hade med andra ord varit mycket spännande men restiden avskräcker utan tvekan 🙂 .

Vi har ju turen att bo mycket nära Sturups flygplats (ca 2 mil); fördelen är att vi då kan köra dit jättesnabbt och lämna bilen på deras långtidsparkering mycket smidigt, nackdelen är att det inte finns så jättemånga destinationer att välja på om man väljer just denna flygplats.

Just resan till och från en flygplats kan ibland vara väldigt dryg och kosta en del så kan man köra med egen bil tycker vi att det är att föredra.

Jag har faktiskt åkt med bil till flera flygplatser i Sverige och är varken främmande för långtidsparkering Skavsta eller långtidsparkering Sturup.

Det är så skönt att bara hoppa in i bilen när planet har landat för då tycker jag oftast att man ”bara vill hem” , man är trött efter resan och har inte ett spännande resmål att se fram emot längre.

På tal om att köra bil till flygplatser kom jag förresten att tänka på ett av mina värsta minnen vad gäller flygresor.

Jag och en dåvarande sambo skulle flyga från Stockholm och råkade på vägen från Malmö ut för en fruktansvärd snöstorm som lamslog stora delar av Sverige.

För att göra en lång och enormt skräckfylld historia lite kortare så missade vi vårt plan till Thailand och kunde återuppta resan först dagen därpå, efter hur mycket krångel som helst. Usch…jag ryser bara jag tänker tillbaka!

Men som sagt; i sak föredrar jag om man kan köra med egen bil och inte vara beroende av bussar/ tåg som kan vara försenade/ inställda eller en taxi som kanske inte dyker upp i tid.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>