Less toppless

Bikini-brud!

Varje gång vi reser gör jag olika observationer och reflektioner; en vanlig sådan är hur otroligt många, för mig,  själsdödande arbeten det finns.

Jag skulle dö av leda om jag tvingades arbeta som flygvärdinna tex; ett yrke som hade hög status när jag växte upp.

Men att gå runt och ställa frågan ”kaffe? Te?” en miljard gånger i månaden….huuu….

Samma sak med att jobba som guide och upprepa samma information dag ut och dag in, ibland flera gånger om dagen.

Ja, det finns så klart många ”värre” sätt att tjäna pengar, det vet jag givetvis.

En annan sak som slår mig på våra resor är att det faktiskt har blivit mer och mer ovanligt att se folk röka offentligt så det är inte bara en ”Sverigegrej”.

Och för att anknyta till rubriken så slog det mig idag hur otroligt ovanligt det är att jag ser kvinnor sola toppless numera.

Detta var i alla fall i Sverige inte alls ovanligt när jag var tonåring- nu kan jag inte minnas när jag såg det senast i just Sverige.

Inte heller utomlands har jag sett det mer än en handfull gånger de 4 senaste åren tex och då har vi inte bara varit i Dubai där det är mer förståeligt utan samma sak har gällt i Grekland, Kroatien, Spanien, Italien, USA och på Kap Verde.

Jag undrar vad det beror på i en värld där det känns som allt vanligare att ”man” exponerar precis allt, privat eller ej?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>