Onsdag- hemfärd

Då var det dags att lämna härliga Miami Beach!

Vi har haft en jättebra semester där allt varit till belåtenhet.

Vädret har varit super med en enda regnskur som pågick i 10 minuter (medan vi var på väg till Sawgrass Mills) och i övrigt har vi kunnat sola och bada precis så mycket (läs: mycket) som vi har velat.

Just vädret en en viktig parameter när vi reser vintertid eftersom vi vill ha sol och det har vi som sagt verkligen fått.

Vi är nöjda med utflykterna, det vi shoppat, ätit, hotellet…ja…allt!

Igår låg vi vid poolen i flera timmar så ”brännan” är på plats 🙂 och vi har även shoppat klart allt vi velat ha.

Att bo på hotell i USA tycker vi är dyrt med våra mått mätt men det 3-stjärniga hotellet som vi bodde på har absolut varit jättebra sett till ”valuta för pengarna”.

Vi har varit i princip ensamma kring det lilla poolområdet så man kan nästan säga att vi har haft det för oss själva och det har varit skönt att slippa det stoj som ibland kan förekomma kring dessa områden.

Stranden utmed Miami Beach är för övrigt många kilometer lång och med rejält med plats att bre ut sig på så havsbad och sand mellan tårna rekommenderas absolut.

Rent havsvatten, gott om badvakter, ingen nedskräpning- det är våra intryck.

Det jag kommer att sakna är det enorma utbudet i mataffären i allmänhet och denna…

….mycket goda cheesecake i synnerhet 🙂 ! Den skulle jag gärna köpa på ICA!

Det är alltid intressant att observera både sådant som är likt och olikt i olika länder tycker jag.

I just Miami Beach efterfrågas arbetskraft i väldigt många affärer och restauranger; kanske är arbetsförhållandena så dåliga att ingen vill ha jobben?

Uteliggare finns precis som i Sverige; vi har sett flera personer dra omkring på sina tillhörigheter i kundvagnar eller slitna resväskor eller halvsova på gratisbussarna (som vi för övrigt haft stor nytta av- en jättebra service).

Här är i alla fall klimatet mer gynnsamt än i Sverige men annars är det givetvis tragiskt att se.

Eftersom varken jag eller Henrik är några nattugglor har vi inte varit ”på stan” sent på kvällarna/ nätterna så vi kan inte svara för hur lugnt/ säkert det har känts att vistas utomhus på dessa tider.

Det vi sett är skyltar likt dessa ”överallt”- tonen och varningarna för ”tresspassing” är lite annorlunda än i Sverige.

Många nya intryck har vi fått i alla fall och kan absolut rekommendera Florida/ Miami Beach som resmål.

Hoppas ni har tyckt att det har varit kul att läsa och se på bilderna!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Jätteroligt! Alltid lika skoj att hänga med på ett hörn här via blogg och instagram! Tack för att du delar med dig så mycket – tycker det är superintressant att läsa! Keep up the good work 🙂 och ps. Välkommen hem!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>