Se upp med de tre V:na

Det finns så klart massor man kan råka ut för på sin semester men idag tänkte jag berätta om det jag tycker är viktigast att tänka på för att försöka förhindra….ska vi kalla det….”olägenheter”på resan:

VÄRME: många svenskar tål inte så mycket sol innan de bränner sig och hellre än att förstöra huden och ligga sömnlös pga brännande hy är det bättre att vara noga med att smörja in sig rejält med hög solskyddsfaktor.

Antingen köper man krämen hemma eller så säljs just denna produkt en masse på alla semesterorter.

Kopplat till värme är även nästa V:

VATTEN: dels vill jag varna för exempelvis huvudvärk pga uttorkning, dvs att man har druckit för lite och dels tycker jag att man ska vara försiktig med att dricka kranvattnet om man vet med sig att man har en känslig mage.

Just vatten kan man i princip alltid köpa billigt, framför allt i storpack och i större livsmedelsbutiker.

Det är så onödigt att bli magsjuk på resan och därför bör man även vara försiktig med vad man äter och, tycker jag, exempelvis undvika råa grönsaker i bufféer för att ta ett exempel.

Jag minns att jag häpnade över att turister valde att äta rårivna morötter i Egypten, som om inte detta är något man kan äta varje dag hemma i Sverige och eftersom ”man” i alla fall när jag reste till detta land varnades specifikt för magsjuka.

När jag och en dåvarande sambo var i Malaysia blev han magsjuk och jag är ganska säker på att det berodde på att han åt en rå äggula till sin risotto mitt i gassande sol- och detta var på en mycket fin resort. Onödigt.

Det tredje V:et handlar om VÄRDESAKER, både pengar och tex mobiler.

Jag får rysningar när jag ser turister gå omkring med sina mobiler som kvinnan på bilden ovan (fotat på en buss) – snacka om att vara ett lätt byte!

Tyvärr kan man givetvis bli rånad och bestulen hur försiktig man än är men man kan ju göra vad man kan för att INTE bli det.

Finns det värdeskåp på hotellrummet så använd det och när du går ut så ta inte hela reskassan med dig.

De pengar du går omkring med bör du ha i en ordentlig framficka eller i något kring halsen.

Ja, så här tycker jag- kanske andra tycker något annat eller vill dela med sig av sina erfarenheter?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>