Onsdag- hull och hovar

Konstaterade i morse att gårdagens klippning såg riktigt bra ut, väldigt lite ”ränder” (de försvinner snabbt oavsett) men rätt många nyanser ljusare hårrem än ”orginalet”.

Känns skönt att ha en mycket mer underhållsfri päls att ta hand om; givetvis är den inte underhållsfri i ordets rätta bemärkelse 🙂 men fordrar mycket mindre jobb än en långhårig dito.

Vi har varit hos Nina på morgonen och det var roligt att hon instämde i att Vicke såg bra ut både vad gäller ”dressyrandet” och hullet.

Det är alltid bra att ha en kunnig person som ett par extraögon vad gäller hullet tycker jag; det är så lätt att bli hemmablind samt att man ju oftast bara ser sin egen häst när den står mer eller mindre stilla (i hagen eller på stallgången) vilket kan vara missvisande, liksom för övrigt oklippt vinterhårrem.

Under förmiddagen hade vi även besök av hovslagaren som också han var positiv; Vickes hovar är i dagsläget och utifrån hans förutsättningar fina.

Just hovarna har ju varit ett större eller mindre ”problemområde” i perioder och av olika anledningar så det känns skönt när de ser så bra ut som idag.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Erkänn att du har oljat in honom på bilden

  Nej men skämt åsido vad blank han är!

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha….ingen olja där inte! Inte vet jag om bilden ”ljuger”; kanske ljuset från lamporna i stallet påverkar men mina hästar har faktiskt alla sett ut så här alltid. Och jag ryktar aldrig (äger ingen ryktborste sedan massvis av år tillbaka).

   Jag tror att de fungerande ingredienserna i mitt recept är:
   Rejält med bra foder
   Kärlek och omvårdnad
   Motion
   Att man gnuggar igenom kroppen med en Magic brush någon minut varje dag.

   Klart!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>