Tisdag- årets sista dag

I morse hade jag att välja på att rida i det fina ridhuset där jag är flera gånger i veckan eller att äntra vår utebana där jag inte ridit sedan slutet av september.

Eftersom jag redan hade 2 ridhuspass på rad ”i nacken” och underlaget i paddocken efter att yours truly hade harvat den var superbt blev det inget svårt val 🙂 !

Och eftersom jag dessutom tränar på så mycket samling i vanliga fall passade jag idag på att galoppera lite friskare framåt; underlaget och ytan erbjöd verkligen till detta!

Att sitta ner i trav iförd termobyxor utanpå både ridbyxor och långkalsonger kändes ärligt talat inte optimalt så det blev mest ridning i den snabbaste gångarten.

Jag hoppas och tror inte att det blir jobbigt för hästarna med nyårsfirandet; de kommer att tas in i god tid av en erfaren inackordering som dessutom bor på gården och sedan är vår stallägare hemma hela kvällen/ natten och kan ha koll.

Min mångåriga erfarenhet är att i vart fall mina hästar aldrig har verkat ”bekymrade” i stallet och jag har ärligt talat lite svårt att förstå den ”ute till varje pris”-hysteri som en del hästägare lider av.

Jag kan inte se att det skulle skada om man tar in hästarna tidigare en enda dag om året hellre än att riskera sprängda staket, sken över isgator och i mörker och allt möjligt annat som jag faktiskt har läst om och inte bara fantiserat ihop- bara för att ”man” tvunget ville ha hästarna ute.

Nu kan så klart olyckor hända precis när som helst och absolut även i boxen men just nyår är speciellt, vare sig man vill eller inte.

Och jag tycker som sagt att det är bättre att vara ”safe than sorry” och skulle för egen del inte kunna slappna av en sekund om jag visste att min häst stod ute i mörkret medan det smällde. Men man är och resonerar olika….

I kväll beger jag mig till jobbet vid 20.00-tiden; det är min tur att jobba över nyår.

Henrik har några gräsliga timmar framför sig eftersom Molly är livrädd för allt smällande som tveklöst kommer att braka löst liksom det redan gjort sedan i förrgår.

Jag har många gånger berättat för er vad jag anser om smällare och raketer så jag ordar inte mer om det utan konstaterar bara att det nu handlar om x timmar som mer ska genomlidas än något annat.

Slutligen vill jag önska er alla er gott nytt (häst)år och hoppas att det blir allt som ni vill!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>