Fredag- nivån på regnet…

Fredag= ”Nina-dag” och med risk för att verka tjatig och ”Birgitta 12 år som älskar sin häst” så ja, träningen gick jättebra….igen 🙂 !

Vi gjorde en övning förra veckan som Vickster hade en del åsikter om á la ”men hjälp….du vill komma åt mig i slutan och hindra mig från att smita när vi närmar oss långsidan…det kan jag inte gå med på bara så där…”.

Övningen gick ut på att jag skulle rida utmed långsidan, börja med öppna från första till nästa bokstav, därefter gå ut i sluta över diagonalen och när jag var nästan vid nästa långsida fortsätta i förvänd sluta rakt fram mot kortsidan (hoppas någon förstod).

Vicke ville inte avsluta med just den förvända slutan för det är ungefär där i slutan han gör sig opåverkbar och slingrig och det blev väldigt tydligt när jag skulle rida förvänd sluta för det blev i början inget alls med den rörelsen.

Sedan dess har jag tränat på och idag kunde jag visa hela linjen riktigt bra i både trav och galopp.

Efter träningen träffade jag en fd stallkamrat och det var väldigt kul att ”catcha up” så som man ju ibland gör. Tur att jag har en tålig häst som stod snällt och sov medan vi pladdrade på 🙂 !

Nu har Molly och jag precis kommit hem från stallet och nivån på regnet ser ni på bilden ovan.

Molly verkligen hatar bilen och måste alltid lyftas in men idag hoppade hon själv in i den när alla hästarna var intagna.

Jag skulle precis börja lägga ut hästarnas mat när jag var av med henne och när jag tittade mot bilen hade hon hoppat in. Det säger en del om busvädret…. !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>