Lördag- lustigkurre

Skickade ovanstående bild till Nina och skrev något i stil med ”ungefär som när jag tycker att jag har en jättefin galopp….”.

Detta är lite av ett stående skämt hos oss men med allvar bakom; när jag började träna för Nina var Vicke inne i en period med väldigt kantig galopp som Nina benämnde tralopp 🙂 men jag hade blivit så van vid den (känslan) att jag inte tyckte att den var hälften så dåligt som hon.

Vi har sedan dess arbetat massor på att förbättra just kvalitén i den samlade galoppen där kantigheten är väldigt bortslipad men framträder vid spänning, framför allt på tävling.

Snäppar man upp tempot till arbetsgalopp försvinner kantigheten också men det är ju inte i arbetsgalopp jag tävlar numera….

Idag red jag själv i ridhuset, inte i någon travlopp mind you utan övade vidare på det vi gjorde igår, dvs mycket slutor i trav och galopp.

Provade också en del på en av våra största och längst pågående akilleshälar; travökningar som blir mycket bättre om man gör dom ur ”nästan-passage”. Även upptagningarna efter ökningarna blir bättre om man tänker så- ett litet tips.

Nu har vi precis kommit hem från middag på en thairestaurang här i byn; det var här vi träffades på en av våra första dater faktiskt! Och det blev ju bra hi hi….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>