Flyga i ridbyxor?

2 som flyger i jeans….

Nu har jag sett det flera gånger; hur ryttare som åker med flyg reser i ridbyxor!

Kanske är det jag som är ”konstig” men för mig känns ridbyxor inte alls som något man har på sig på flyget, vare sig de är helt rentvättade eller ej.

Ridbyxor är förvisso just ryttares ”uniform” eller en del av den men varför måste man gå klädd så ”överallt”?

Jag kan absolut förstå om man svänger inom ICA efter stallet eller till och med åker buss några hållplatser i ridbrallor men att sätta sig på en flera timmar lång flygning, kanske bredvid personer som man aldrig träffat, och ha ridbyxor….näe….det känns väldigt konstigt för mig.

Lika konstigt som om en hantverkare satte sig på planet iförd sin ”jobboverall” eller om en mc-förare hade på sig sitt skinnställ….eller om jag skulle sitta med ridbyxor på jobbet även om det är ett nattjobb utan kollegor.

Om man nu har jättebråttom till en provridning kan man väl dra ett par mjukisbyxor över ridbyxorna- väldigt enkelt- problem solved och man behöver inte sticka ut.

När jag läst tidigare diskussioner om ”ridbyxor på flyget” så har många anfört att man måste tänka på allergiker medan andra svarat att de förutsätter att man har rena ridbyxor på resan.

Och så klart är allergiaspekten jätteviktig att beakta men för mig handlar det som sagt om så mycket mer; att man helt enkelt inte har ridbyxor på sig överallt.

Håller ni med eller är jag en knäpp stofil? Ska man få klä sig hur man vill på flygplan eller var går gränsen?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Dagge

  Jag skulle vilja säga att man har helt enkelt inte mjukisbyxor på sig överallt 😀 . Mjukisbyxor på flyg är värre än ridbyxor haha 😀 .

  Svara
  • Birgitta

   Du har en point men mjukisbyxor är i alla fall ett mer neutralt plagg? Men om inte så kan man ta på sig ett par jeans utanpå ridbyxorna så är man in the clear.

   Svara
   • Annelie

    Åh, jag reser alltid i mjukisbyxor när jag flyger långt och ska sova. Så skönt! Man kan ju byta om strax innan boarding/strax efter om man skäms….

    Svara
 2. Minstral

  Är de bara rena så kvittar det mig, hade blivit lite konfunderad på ett charterflyg, men inte på ett inrikes.

  Svara
 3. Mia

  Varken mjukis eller ridbyxor. Ser helt enkelt fel ut. Allergi aspekten är totalt ovidkommande….de flesta hund och katt ägare byter knappast om när de flyger

  Svara
 4. Filippa

  Man flyger/lever/klär sig i vad fan man vill, när man vill så länge det är rent och täcker tillräckligt – kommentarer som ”ser helt enkelt fel ut” kan stoppas upp där solen aldrig skiner. Att.Folk.Orkar ha åsikter som denna år 2020 är rent tragiskt.

  Svara
 5. Frida

  Är de rena så bryr jag mig inte om vilket. Ser inga problem med att folk har på sig vad dom helst så länge det inte ”stör” t ex att man luktar stall. Mjukis, pyjamas, skinnställ, arbetskläder it’s all fine by me! Det jag däremot har svårt oavsett sammanhang är folk som luktar illa t ex svett….

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>