Tisdag- dubbelt upp och en tjurig ryttare

Morgonen inleddes med träning för Nina.

Jag red riktigt bra nästan hela passet och fokuserade på bjudning för skänklarna- det måste ”sitta” ännu bättre på träning eftersom det fallerar på tävling och jag får inte frestas att hjälpa till med spöt för mycket.

I slutet av passet ville Nina att jag skulle visa fyror, treor och tvåor.

Vi tränar i princip aldrig någonsin på seriebyten men jag har flera gånger ”skrutit” om att detta är en av Vickes paradnummer så ni förstår säkert hur bra det gick att visa dom….NOT 🙁 !

Fyrorna och treorna gick bra men tvåorna blev 2,2,3,1,1 eller 2,1,1,1,1 eller…tja…fan allt möjligt och jag blev ”Birgitta 6 år”, tjurig och….tjurig…..

Sedan ”vet” jag att Vicke har svårare för tvåor än ettor ibland och då får man ge det lite tid och några försök men man måste rida ordentligt och inte som en tjurig barnunge. Blä till mig själv!

På hemvägen vräkte regnet ner och väl i stallet fattade jag beslutet om dubbla regntäcken med ett tredje tunt fleecetäcke underst!

Täckesnarkomani på hög nivå alltså 🙂 🙂 🙂 men eftersom det hade regnat igenom det ena täcket häromdagen och jag inte ville göra samma test med det andra täcket fick det bli så här.

Och eftersom båda täckena är ofodrade la jag på ett tredje täcke för att inte riskera att mitt helklippta djur där pälsen inte har växt ut en millimeter skulle börja frysa (+2 hos oss).

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Impregnera impregnera impregnera ☺️
    Jag använder 1 fl. …. o Madde använder 2-21/2 per täcke

    Svara
  2. Mia

    Köp Horseware….. exempelvis Rambo. Då slipper du ha dubbla täcken. Värda varenda krona!

    Svara
  3. Linda Stridh

    Varför lägger du inte på ett fodrat täcke istället ? Jobbigt o lägga på/ta av flera. Jag har tex två 100gr som jag varvar med så att det inte riskerar att regna igenom ett täcke. Så får ett vila emellanåt.

    Svara
    • Birgitta

      För att jag inte äger ett fodrat regntäcke som jag är säker på håller emot regn i flera timmar. Jag har något gammalt men litar inte på det.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>