Lätt med toalett

En hästägare jag känner letade nyligen stallplats och berättade att några stallplatser föll bort i urvalet ”eftersom det saknades toalett”.

Jag insåg att detta är något jag själv aldrig ens reflekterat över när jag tittat efter stallplats, dvs det är för mig helt egalt om det finns toalett eller ej.

Nu ska det sägas att det fanns toalett både på ridskolan och det stall jag därefter flyttade till och hade häst hos i många år; dessutom bodde jag otroligt nära båda stallen.

Men tex nuvarande stall har ingen toalett och det är inget jag saknar.

Jag har genom åren och på olika tävlingsplatser tex sett alla möjliga lösningar på just toalettfrågan; allt från väldigt lyxiga helkaklade rum (kolla nästa gång ni besöker Stensäter ryttarförening) till andra, långt enklare varianter.

För övrigt hade just Stensäter tidigare någon form av bajamaja á la byggtoaletter så de har verkligen steppat upp sig 🙂 !

Men att kunna hyra någon form av toalett är ju absolut en lösning (observera ordvitsen) och så har ju flera tävlingsplatser gjort.

Vad tycker ni? Är toalett ett krav för att ni ska ta en viss stallplats eller ej? Har ni toalett i nuvarande stall?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    I mitt stall finns ingen toa men är ju på hemmaplan så bara att gå in. På de ställen jag stått uppstallad har det funnits tillgång till toa på ngt sätt. Jag hade tyckt det varit drygt utan, jag har liten blåsa och jag har skitsvårt för att kissa t ex i en box eller i skogen. Minns paniken i höstas när jag var på tävling och deras toa var ur funktion, måste alltid kissa innan jag ska rida och fick gå ut i skogen, hatar att kissa utomhus haha. Men det gick….

    Svara
  2. Lee

    Om stallet i övrigt varit riktigt bra, så hade jag tagit utan toa. O hade fått skippa kaffe timmarna innan…Men visst vill jag helst ha tillgång till toa. Nuvarande stall har, o även där jag stod innan.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>