Fredag- härmis

Ny Nina-träning idag och jag tjatar vidare om att ”det går framåt”.

Vi håller oss mest till skolor, piruetter och travökningar just nu och det behövs inför kommande tävlingssäsong.

Om man vill kan man i Skåne tävla på min nivå redan helgen som kommer men jag väntar ett tag till.

Tycker, som jag har berättat om tidigare, inte att det är så kul att tävla när det inte ens är 10 startande per klass och årstiden och vädret gör ju en inte mer sugen precis.

Läste ett tips mot skav på Nina Rademaekers blogg igår och bestämde mig för att klicka hem en tub av denna kräm:

Vicke har någon mikroskopisk hårlös fläck vid den ena ljumsken och något annat mini- märke; gissningsvis av att ha kliat sig för hårt med tänderna.

För 2 vintrar sedan började han från ingenstans klia sig kopiöst och innan jag hann agera tillräckligt hade han kliat upp rejäla hårlösa partier vid bland annat ljumskarna och såg helt ”maläten” ut 🙁 !

Jag lyckades inte figga ut varför han kliade sig men hittade en olja som hjälpte bra mot kliandet och som jag sedan dess har sprayat på vintertid vid minsta antydan till kliande så i vinter har jag ta i trä knappt sett något kliande alls.

Jag gissar att han blir för torr i huden efter 2-3 klippningar; det är den enda förändring jag kan tro skulle orsaka kliandet, foder och strö är detsamma och ingen annan häst har kliat sig samtidigt.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Kan bara säga att jag använder den krämen till mig själv. Efter att jag fick MS och började medicinera med allsköns skit så är jag superkänslig i huden men Decubal kan jag använda överallt t.o.m. i ansiktet. Inga allergiska reaktioner alls mot den. Superbra! Använder den till Raffes trampdynor när det behövs också.

  Svara
 2. Frida

  Så fick min häst med. Rakar precis som du regelbundet hela vinterhalvåret.
  Blev tipsad om en pälsglans från Leovet som heter ”5 Star Detangler” (finns på Hööks bla)
  Den ska återfukta pälsen och hindra klåda. Funkar helt suveränt!

  Svara
  • Birgitta

   Jag provade den- hjälpte ej. Provade även babyolja så att täckena var helt ”fettiga” på insidan.

   Probs olja har gett absolut bäst effekt och är helt okladdig, luktar dock fan (tjära).

   Detanglern du skriver om luktar i alla fall mycket gott…

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>