Dagens (häst)gåta

Om ”en häst” (läs: dumma Vicke) har runt 10 fullt ”funktionsdugliga” träd i sin hage där mycket eller lite regnskydd erbjuds helt utan förpliktelser; varför väljer man då att stå som en korkad staty mitt i hagen, utan skydd, i hällande ösregn?

Tja…den frågan kan nog bara en viss Vickster svara på och jag nöjer mig med att (åter) konstatera att ”vissa” hästägare (läs: dumma jag) inte behöver kasta sig iväg till stallet alla gånger för att ”ta in den stackars hästen som säkert är dyngsur i ösregnet och ännu säkrare absolut vill in i det torra stallet”. Hmmmm …….

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marika Stoppert

  Jag hade för några år sen mina två shettisar i egen jättefin lösdrift med upphalmat till bukhöjd, torrt, ljust & fint, skydd för vind & lite att tugga på. Låter väl jättebra ? 🙂
  Hittade ofta bägge ståendes mitt i hagen med rumpan mot regn & snålblåst eller med ett snölager på 10 cm på ryggen……. Jag ”skällde” på dem & sa åt dem & gå in men inte då 🙂
  På sommaren låg de dock där som två döa sillar halva dagarna i skydd från värme & flugor.
  Man kan bara konstatera att hästar är inte människor men det är lätt att tycka att de ska tycka & känna som vi….. 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Det är väl lite som när vi människor tycker att hästar ska äta högt böljande gräs medan de föredrar det korta…..

   Svara
   • Marika Stoppert

    Jag vet, men det långa gröna saftigt krispiga måste ju ändå vara godare 🙂 Men tydligen inte…… Jag brukar gå till en (enligt mig mycket god gräsplätt) för att beta men slutar alltid med att de dragit med mig till det korta naggande goda 🙂

    Svara
 2. Filippa

  Kan ej svara för andra hästar men min T gillar inte när det droppar på täcket från träden, antar att det både hörs och känns mer än vanligt regelbundet regnande =)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>