Söndag- en gång är ingen gång….

….men nu har jag varit på vår utebana 2 gånger denna veckan! Rekord för att vara i januari!

Som synes på bilden blev det ett tömkörningpass och eftersom jag tömkör med flera månaders mellanrum blir eventuella förändringar tydliga.

Idag noterade jag nöjt att den samlade galoppen ser bättre ut; visst blir Vicke lite kort och ihopdragen i halsen men han sitter ändå bra på sina bakben med fin takt.

Passagen i allmänhet och piaffen i synnerhet håller mycket hög klass och utförs mycket snabbare för lättare hjälper; synd att ingen kunde filma så ni kunde få se.

Jättefin takt och kadens!

Och på tal om tidigare diskussioner om billig/ begagnad utrustning osv så föreställer bilden en tömkörningsgjord som jag köpte för över 10 år sedan på en outlet. Tror jag gav typ 200 spänn eller någon för den och jag har tömkört allt från ”elefanter” till d-ponnys med den otaliga gånger.

Ryggvärmaren köpte jag begagnad för över 6 år sedan (tycker Back on Tracks produkter är oförsvarbart dyra nya) och använder väldigt sällan men vid tömkörning utomhus i nollgradig blåst kan det vara befogat.

Tömmarna är för övrigt också köpta begagnade och kan nog hålla i ungefär tusen år till gissar jag 🙂 !

Hi hi…nu kom jag plötsligt ihåg var underlägget till tömkörninggjorden kommer ifrån; det hittade (!) jag genomskitigt men helt för….tja…säkert 10 år sedan vid Jägersros träningsbanor.

I närområdet finns typ 50 stall så i stället för att gå runt och fråga om någon saknade ett skitigt underlägg tog jag hem det, tvättade det och behöll det helt enkelt!

Nu är det strax middag framtrollad av den självutnämnda troliga vinnaren av Sveriges mästerkock….yours truly 🙂 !

Kycklinggryta med paprika och cashewnötter serverad med ris!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>