Ridlägerfasor- då och nu

Just nu florerar det på Facebook en hel del skräckhistorier och varningar gällande några med namn utpekade ridläger och när jag läser inläggen minns jag vad jag själv drabbades av för ”tusen” år sedan.

”En gång var jag på ridläger två gånger; första och sista” skulle man kunna beskriva händelsen som jag berättade om i detta inlägg.

Ja, jag minns banne mig en hel del mycket tydligt och förstår absolut varför vi inte var nöjda; även idag och sett med en vuxens ögon.

Jag och min kompis var lite äldre än de flesta på lägret och vi kom från en välskött ridskola så detta bidrog säkert till att vi klagade på sådant som yngre kanske inte ens reflekterade över men som vi också skrev ”aldrig skulle ha accepterats av en vuxen”.

När jag läser vårt ”klagobrev” nu, så många år senare blir jag fan stolt!

Så välformulerat och klokt, eller vad tycker ni (betänk att vi var 15 och 17 år) :

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Nu är världen sådär liten igen! Jag har också varit på det ridlägret:-)

  Svara
   • LenaB

    Jag var inte så gammal, tror jag gick på mellanstadiet. Tyckte gissningsvis att det var väldigt spännande att vara hemifrån, och få rida varje dag:-)
    Minns att jag tyckte vi hade en bra ridlärare (mätt med de mått jag hade då), som noga och pedagogiskt förklarade hur jag skulle få hästen att gå i form, jag fick även prova att rida på hennes egen häst. Kommer ihåg att jag hade en alldeles för stor häst för min storlek (var späd som en räka då och blev retad i skolan för att jag var för smal). Så jag fick även sitta upp på ett par mindre hästar/större ponnyer. På avslutningsdagen hade jag dock den stora Cedette som jag blivit tilldelad, har foton från den dagen och jag ser ut som en flugskit på en elefant, haha

    Svara
  • Birgitta

   Sådant intressant är det klart att jag har sparat 🙂 !

   Och om vi fick respons? Gissa? Hur tror du jag blev reklamationernas mästare ha ha ha!

   Vi fick tillbaka varenda krona!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>