Torsdag- äntligen

Åhhhh…det kändes som att det var evigheter sedan jag var hos Nina (det var knappt 2,5 vecka) men det var helt underbart att vara…för att använda ett hästproduktnamn…back on track!

Vicke kändes precis som vanligt och Nina var nöjd med det hon såg.

Och jag tror att ni är många läsare som kan skriva under på det liiiite knäppa i att när hästen är frisk och dessutom går bra så leker livet och inte mycket kan få en nerslagen medan hela världen rasar när motsatsen inträffar.

Annars skiner solen idag och jag har lärt mig att inte använda orden ”torka upp” för jag hinner oftast inte ens uttala dom förrän nya regnskurar är ett faktum.

Så länge Vickes ben ser ut så här efter en dag i hagen får jag inse att han ändå står rätt så bra utomhus; många hästägare har vittnat om mycket värre lera än vad han trampar runt i.

Men jag minns att jag ett annat år då det var väldigt lerigt läste att en hovslagare eller om det var en veterinär påtalade att vätan gör hästarnas sulor mjukare och mer mottagliga för hovbölder och skador så det var kanske inte så konstigt att Vicke reagerade så starkt på den lilla rispan han fick för några veckor sedan?

Nu ligger jag i soffan och laddar inför ett extrapass på jobbet .

Jag sparar för närvarande alla pengar jag kan till en grej jag vill köpa om några månader så det gäller att passa på när chans till extra cash ges.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Min ena är lerig hela vägen upp på benen, hans höga vita strumpor syns inte ens! Och då är han inte precis den som spurtar runt i hagen.
  Den andra hästen trampade in sidokappan i hoven för några veckor sedan, två veckor senare var han blockhalt och kunde öht inte stå på benet plötsligt en morgon (han var helt ohalt kvällen innan). Efter rek av veterinär (då det inte syntes ngt på benet, inga sår/värme/svullnad) lade vi ett rejält jodopaxbandage på hoven, och några timmar senare kunde han iaf ställa ner benet även om han inte kunde gå… Vet har varit ute och tittat på honom två ggr, och hittar lite ömhet i hoven (skon har plockats av) med hjälp av visitertång, och hästen har successivt blivit bättre om än inte ohalt. Hennes gissning är att det i den lilla ”gropen” efter sidokappan kommit in lera och jordbakterier, hovslagaren kommer och tittar på hästen nästa vecka och det ska bli intressant att höra vad han säger om det hela.
  På anläggningen har vi haft åtskilliga hästar med hovbölder och den senaste tiden, något vi annars inte är särskilt drabbade av.

  Svara
  • Birgitta

   En annan hästägare i ett litet stall påtalade också att de haft flera hovbölder nyligen vilket de inte brukar ha.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>