Har du nixat?

Jag vet inte hur ofta jag har drabbats av det enligt mig extremt störande fenomen telefonförsäljare!

Jag blir lika irriterad varje gång och hur ofta jag än blockerar deras nummer så nog tusan hittas jag av någon annan envis fridstörare.

Jag har ”så klart” anslutit mig till Nixtjänsten sedan många år tillbaka men det verkar inte hjälpa så jag undrar om ni har några andra tips?

Hade jag haft ett eget företag hade jag nog satsat på någon form av telefonväxel som hade fått sålla bland samtalen men vad gör man som privatperson?

Och ja, som hästägare utan eget stall vill jag alltid vara nåbar om något skulle ha hänt Vicke så att ha telefonen avstängd ens när jag sover är inget alternativ för mig.

Har ni några bra förslag på hur man slipper bli uppringd av försäljare och har ni själva ”nixat”?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Jag har installerat en app som heter 180. Den markerar genom att skärmen ’blir röd’ om det är misstänkt spam som ringer. Superbra!

    Svara
  2. Anna

    Svarar aldrig någonsin i telefon och det verkar börja ge utdelning för är färre och färre som försöker.

    Svara
    • Birgitta

      Det vågar jag tyvärr inte tillämpa eftersom jag alltid vill kunna nås så snabbt det bara går om något händer med Vicke.

      Svara
    • Filippa

      Anna – gör precis som du fast med nummer som ej är sparade i telefonboken. Har ett automatiskt textmeddelande som går iväg till mobilnummer när jag inte svarar (om att de får skicka mess istället). Har också stängt av min svarare (för lämnar folk mess där är ju bollen min). Dagar när jag inte orkar stänger jag av för alla inkommande samtal (får mess om vilka som ringt). Hatar verkligen att prata i telefon, det tar sån extra tid jämt jämfört med mail och mess… plus att man aldrig kan gå tillbaka och kolla vad som sagts.

      Svara
  3. Filippa

    Birgitta – kan också tipsa om appen Truecaller där rapporterade försäljare automatiskt blockeras.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>