Lördag- gloende och massa missar

Idag var det dags för årets första tävling.

Jag såg nyligen att man skulle ges möjlighet att rida på ”öppen bana” kvällen innan (dvs igår) men dum, dum, dum som jag uppenbarligen är tänkte jag ”äh…i Skabersjö har Vicke varit tusen gånger och brukar inte glo”.

Vara hur det vill med vad min häst brukar och inte brukar men tro mig….idag glodde han 🙁 !

Inte på framridningen givetvis men inne på banan!

Huvudet rakt upp i skyn vid några tillfällen och tex den första travökningen blev knappt arbetstrav pga bromsande och gloende.

Jag hade inte ”belönat” ritten med de 63% vi fick det kan jag ju säga….

”Så bra att jag ska rida 2 klasser” tänkte jag redan medan jag red den första men även om det gick bättre så blev det ändå flera missar även då.

Åter igen en travökning som var obefintlig, miss i serien vilket var synd eftersom det andra och tredje bytet kändes jättebra, ett byte som skedde typ 10 meter efter punkten där det skulle ha utförts och lite annat smått och gott.

Här blev procenten strax över 62.

Jag har en vän med en häst som glor minst lika mycket som Vicke och hon åker bara och tävlar om hon kan träna på tävlingsområdet någon dag innan.

Jag ska nog börja med samma approach så ofta jag kan för det är så synd att bara ge bort poäng fullständigt i onödan.

Dagens jag mötte Lassie kan ni se på denna bild:

Notera hästen som startade direkt efter Vicke: ni som läser hästbloggar känner säkert igen Nina Rademaekers tidigare häst. Hästvärlden är liten…..

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>