Söndag- tvätt

Skrittade ut en timme med Vicke, Elisabet och Nilo i morse.

Nilo och Vicke gnäggar numera ibland till varandra så jag får väl tolka det som att en ny vänskap har sett dagens ljus.

Efter ridturen körde jag hundratalet meter bort för att köpa stängselstolpar av en granne till Anette och tillika ryttare i samma ridhus som jag nyttjar till vardags.

Lite (läs: mycket) lustigt sammanträffande att jag trots annonsering och utkastade frågor till alla möjliga jag känner bara fick napp hos en enda person och som visade sig bo närmast vårt stall.

Nu har jag 180 stolpar som en bekant ska hjälpa mig att trycka ner med en traktorskopa- det kommer säkert att spara både min rygg och tid.

Idag har Henrik och jag också hjälpts åt med att tvätta alla väggarna i stallet vilket gick mycket fortare än jag trott eftersom jag dels hade ”förskurat” de värsta fläckarna tidigare i veckan dels ju inte har någon inredning alls som behöver rengöras.

Nu är det ”bara” att måla när temperaturen tillåter och jag tror att det kommer att räcka med ett lager färg av både det vita och det svarta.

Före
Efter

Det kanske inte syns någon större skillnad före och efter tvätt men nu vet jag i alla fall att det är tvättat med rengöringsmedel och varmvatten så man inte målar över smuts.

Imorgon kommer en glasmästare för att åtgärda den mängd trasiga rutor som just nu omger stallets 8 fönster (7 i stalldelen och ett i foderkammaren).

När det blåste rejält i fredags var det ”fullt blås” i stallet pga de trasiga rutorna men det kommer förhoppningsvis att dämpas rejält.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>