Måndag- efter regn kommer sol

Ja, att det kommer sol efter regn fick jag ”bittert” erfara i morse.

Vår bana var nyharvad när jag kom och frestelsen att slippa koppla släpet för att köra till ridhuset blev för stor även om det hängde tunga moln ovanför stallet.

Och mycket riktigt började det regna precis när jag hade tränsat och i kanske 10 minuter medan jag red.

Men sedan blev det uppehåll och jag red dessutom i termobyxor utanpå ridbyxorna så jag klarade mig bra och hade bra känsla över lag medan jag red.

Ibland är det inte alltid så lätt att sitta ner i traven i termobyxor men idag gick det bra 🙂 .

Efter passet kom både solen och min kära hovslagare; båda lika välkomna.

Vickes hovar ser riktigt bra ut trots all väta och vi fortsätter med lädersulorna.

Jag diskuterade också min eller rättare sagt Vickes potentiella hagkompis…..

…..och även Markus tycker att det låter som ett vettigt val, liksom för övrigt andra ”insatta” jag diskuterat frågan med.

Annan intressant sak som Markus och jag diskuterade var hur Vicke skulle klara flytten och att bli skodd på ett nytt ställe.

Markus trodde inte att det skulle bli några problem då ”Vicke är så stabil” på vilket jag kontrade att det är med Vickes stabilitet ungefär som med Ingemars Stenmarks ”tur”; ju mer han tränade desto mer ”tur” hade han.

För Vicke har i min ägo förvisso alltid varit relativt stabil men jag har också alltid gjort väldigt medvetna val kring i princip allt runt honom.

Jag har valt stall med omsorg, jag har tränat honom på att stå uppbunden ensam i stallet flera veckor innan ett första hovslagarbesök i ett nytt stall osv.

Sedan instämmer jag absolut i Markus teori att ju fler förändringar man ”utsätter” en häst för (byte av miljö tex) desto lättare och lättare brukar det bli.

3 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jag förstår vad du menar.

      Jag hade absolut hellre valt en ponny som var…säg 18 år….men å andra sidan finns det 23-åriga ponnys som tävlar och denna ponny har inte gjort många knop de senaste åren.

      Givetvis kan den bli jätteskraltig jättesnabbt men den känns ändå i dagsläget som den tveklöst mest lämpade som jag har hittat/ erbjudits.

      Jag har fått erbjudanden om stora hästar, en 4-åring, massor av ston, ponnys långt upp i Sverige osv och denna som jag tycker är lämpligast finns 2 mil från oss.

      Jag har således haft möjlighet att hälsa på, träffa ägaren (gav oerhört vettigt intryck) och hon kan vänta med att jag tar över ponnyn trots att det handlar om 2-2,5 månad.

      De flesta som vill sälja/ låna ut sin häst vill ju bli av med den tämligen omgående vilket jag absolut förstår.

      Så summa summarum så tror jag ändå att detta kan bli jättebra och kan köpa mig tid att exempelvis leta efter ytterligare en ridhäst åt mig.

      Svara
      • Manda Stillnert

        Tack för utförligt svar Nej ägt flera äldre hästar genom åren. De två äldsta vi haft har vart med ändå upp tills de vart 32 år och sedan gått bort av olika anledningar. Men det är ju ett risktagande som sagt.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>