Fönstergaller- fråga

Det är helt naturligt så att det finns många saker och kostnader man inte alls reflekterar över som inackorderad; fönstergaller har visat sig vara ett sådant projekt i mitt fall.

Long story short har jag 7 fönster i mitt blivande stall som behöver säkras upp och det har visat sig vara en snordyr historia med mina mått mätt och i jämförelse med vad tex allt virke till 3 boxar har kostat.

Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag beställt gallerna och fått dom monterade på plats för runt 10.000 men det svider ärligt talat för mycket i plånboken.

Jag vet inte hur många begagnade galler jag har hittat (inte alls många actually….) men alla har fel mått eller så finns det bara ett enda galler och jag vill inte heller ha ett hopkok av hur många olika galler som helst.

Jag har lite offertförfrågningar ute men vill ändå be er att tänka till; om ni vet någon som säljer begagnade galler, tillverkar nya av enklare slag eller vad vet jag. Funktionen är det allra viktigaste även om rostiga galler går bort!

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marlene Engström

  Returbruksstarioner? Rivningsfirmor? Eller bara sätta upp hönsgaller/ kompostgaller?

  Svara
  • Birgitta

   Exempelvis kompostgaller är på tok för klent för ändamålet.

   Har läst om de som velat använda olika former av armeringsnät men där detta dels inte godkänns vid inspektion och ffa orsakat skador på hästar som fastnat.

   Svara
 2. Anonym

  Beställde våra på en smidesverkstad i Sjöbo, har dock inte koll på vad de kostade. Men du får de mått du vill ha och dom är ganska lätta.

  Svara
 3. Filippa

  Köp armeringsnät och be någon bekant med svets ta av dem i lämplig storlek =) Kan du acceptera rost (som är superenkelt att få bort själv, finns en uppsjö av tips att googla), så kan du säkert hitta gratis nät.

  Svara
  • Anonym

   Armeringsjärn som är längre än fönstersmygen
   borra djupa hål på båda sidorna så ni får dit järnen och sedan
   gjuter dit dom så de blir på plats även om någon häst skulle dra tänderna
   längst ”gallert”

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>