Tisdag- murkla?

Utmärkt ridhuspass i morse; jag hann med ”hur mycket som helst” på ca 35 minuter och valde att avsluta därefter hellre än att få bakslag eller en trött häst.

Det känns bra att Vicke nu är så pass utbildad att jag inte behöver ”nöta” i onödan; jag kommer om det fungerar bra mer och mer att satsa på att underhålla det han redan kan mer än att tvunget träna in nytt. Han kan ju faktiskt det mesta så nu handlar det om att göra allting bättre och bättre och det är minsann inte så bara det.

I dessa Corona-tider men även i övrigt är jag glad över hur mycket som faktiskt går att sköta helt utan mänsklig IRL-kontakt.

Jag är ju en älskare och användare av internet i stora mått och har fått massvis med klok input kring min kommande stallflytt och renoveringen som ska föregå den.

Skönt att slippa uppfinna hjulet hur många gånger som helst och idag var jag tex i en färgbutik i Staffanstorp för att titta på färgprov till boxinredningen efter att ha tipsats om olika kulörer av andra stallbyggare på nätet.

Jag hade innan dess mailat affären så jag visste att de hade färgen inne osv- jag vill verkligen undvika onödiga resor i dagsläget.

Jag troooor att det kommer att bli kulören ”murkla” i stallet men väntar lite med att beställa färgen.

Förresten; en helt annan grej!

Brukar ni se över hur er utrustning är avpassad då och då?

Det är ju allmänt känt att läder töjer sig och jag noterade idag att min även i vanliga fall väldigt löst sittande nosgrimma behövde kortas in för att över huvud taget fylla någon funktion.

Vicke har förresten lustigt nog cob-träns sin storlek (173 cm) till trots och detta han har nu är tyvärr ett full-träns (lång historia men det var felmärkt när jag köpte det och hade utgått ur sortimentet så det gick inte att byta).

Så jag har fått göra många extrahål och även konstaterat att rundsydda träns är snygga men mycket svårare att byta ut remmar på….

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>