Faktainsamling och råd på nätet

Nu när vi ska bygga både hagar och boxar har tusen frågor väckts hos mig som dels är mycket ohändig och dels aldrig har byggt något.

För att hålla koll på allt och slippa skriva upp det fotograferar jag av sidor som de ovan så att jag kan gå tillbaka till dessa om jag vill titta igen.

Ni kan tro att jag har många nya bilder i mitt album på olika boxkonstruktioner, material från flera byggvaruhus och annat som är bra att jämföra med!

Och alla goda råd man kan få av både fackmän och lekmän på nätet!

Jag tycker det är fantastiskt och utnyttjar andras erfarenheter och kunskaper friskt!

Det finns exempelvis en sida på Facebook som heter ”Bygga och renovera stall” och där har jag ställt ganska många, i andras ögon säkert naiva frågor och fått jättebra svar och tips på konkreta köpställen, priser, produkter osv.

Jag tycker absolut att man ska rådfråga andra; kan man få tips man aldrig ens tänkt på förut, information om att vissa saker faktiskt är krav eller motsatsen: inte tillåtna osv så är det otroligt tacksamt och tidsbesparande. Som jag brukar säga så finns det ingen anledning att uppfinna hjulet hur många gånger som helst.

Sedan får man som med allt annat sålla så klart och ta till sig det som passar.

Här ser ni förresten en annan ny kompis; tumstocken!

Jag har numera en i bilen och plockar fram den titt som tätt för att mäta bräder, dörrhål, fönster och jag vet inte allt 🙂 !

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>