Torsdag- inte liemannen men kvinnan

Som jag har berättat i tidigare inlägg använde jag mig ganska flitigt av en lånad lie sommaren 2018 då Vickes så kallade gräshage mer såg ut som en stäpp i Afrika pga torkan.

Nu när jag planerar en stallflytt till ett område med mycket gräs tänkte jag att det kunde vara bra att ha en lie och slå gräs som Vicke och hans sällskapsponny kan äta i boxarna efter hagintag och så länge det är sommar i alla fall.

Provade att annonsera efter en lie på Facebook igår men annonsen blev stoppad- jag vet inte säkert varför men kan bara gissa att en lie kanske anses som någon form av vapen ha ha ha?

Jag skrev i alla fall ett halvlustigt inlägg om detta misslyckade annonsförsök i morse och det tog inte många minuter förrän en stallägare där jag hade Archie uppstallad 2 somrar i rad för typ 10 år sedan hörsammade min förfrågan och mer eller mindre gav mig en lie! Så kan det gå! Lovar att återkomma med rapporter om några månader ha ha ha!

Och ja; jag har fått många jättebra tips om både slåtterbalkar och röjsågar men just nu skenar kostnaderna iväg för både hag och boxbygge så vissa saker får helt enkelt vänta.

Idag valde jag faktiskt inte de sedvanliga vita lindorna till träningen för Nina utan passade på att använda dessa, helt nytvättade skydd.

Synd att jag inte tog en ”före bild” för även om en tvättmaskin kan utföra mirakel så hade ni nog ändå blivit imponerade över skillnaden- det blev jag i alla fall! Som nya!

Om det berodde på skydden eller ej men Vickster skötte sig galant på träningen och frågar ni Nina kanske hon skulle förklara det hela med att det är jag, Birgitta, som äntligen börjar fatta ett och annat 🙂 !

Gör man ”fel” är det helt naturligt inte så lätt för hästen att göra rätt skulle man kunna säga utan att gå in på några detaljer ha ha!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>