Box/namnskyltar

Gammal …

En bekant visade nyligen en boxskylt hon hade beställt till sin häst vilket fick mig att påminnas om att det var ett tag sedan jag själv satte upp en dylik.

Kan inte förklara varför jag slutade; det upphörde i samband med någon stallflytt och jag har inte ens tänkt tanken på länge fast det egentligen är jättebra att i vart fall veta namnet om inte härstamningen på hästarna i stallet 🙂 !

När jag köpte min första häst hade i princip alla i det stallet (stor ridskola) jag stod i namnskyltar till sina hästar.

Kanske berodde det delvis på att en av hästägarna tillverkade ganska fina skyltar eller så var det bara så på den tiden?

Numera ser jag inte alls namnskyltar lika ofta men det kanske beror på vilket stall man står i?

Har ni namnskyltar?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Petra

    Vi har skyltar i mitt stall. Trots att det bara är två hästar 🙂 Men jag tycker det är snyggt om man har likadana.
    Sen finns det ju verkligen lika många fula som fina skyltar på marknaden…

    Svara
  2. Linda Ferne

    En del stall väljer bort ”identifieringen” på hästarna pga värdet/minska risken för stöld.. Vet några stall som har det så av förståeliga skäl samt att de ligger lite avsides från insyn. Andra vill inte ha onödiga hål i boxdörren..

    Svara
    • Birgitta

      Vi får inte spika/ borra i boxinredningen i nuvarande stall vilket jag förstår till 100% men säkert en grej vissa hästägare inte skulle reflektera över.

      Svara
  3. LenaB

    Tycker det ser trevligt ut med skyltar på boxen, kul att veta ålder och stammar på hästarna:-)
    Har gjort ngn hemmagjord kombo med Namn/stam/född år/ längst upp/mina telnr samt vilken service jag har. Bra för personalen att veta om servicen , speciellt helgpersonalen som inte jobbar varje vecka, och ibland är helt nya killar och tjejer, telefonnummer tycker iaf jag är viktigt att kunna hitta enkelt till varje häst ifall den blir skadad/sjuk. Övrig info är bara för att jag tycker det är trevligt, klipper in ngn rolig bild också:-)

    Svara
  4. Karin Göransson

    Det är självklart i mitt lilla stall.
    Jag fixar en så alla har likadana och sen när hästen flyttar på ett el annat sätt så sätter jag upp dom i sadelkammaren = blir en dagbok över vilka hästar som stått i stallet och det är lite kul.

    Svara
  5. Anna

    I gamla stallet var där service skyltar på alla boxar.
    Hästens namn, ålder, namn och telefonnummer till ägaren, veterinär och hovslagare.
    Bra att ha det lättillgängligt om en olycka var framme

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>