Mer ilska

Härom dagen blev jag arg över att bli uppringd av en religionspådyvlare- igår blev jag minst lika sur när jag körde till jobbet på kvällen.

Lördagar i allmänhet och ”löne-helger” i synnerhet brukar innebära svårigheter att hitta parkering inne i Malmö men igår trodde jag i min enfald att det skulle vara lättare.

Och tja…det var marginellt lättare ja men verkligen bara marginellt.

Och när jag tittade genom skyltfönstret till en restaurang såg jag att den var smockad med folk!?!

Alltså vad är det ”man” inte begriper?

Brinner det så i plånboken att man måste ut och socialisera sig med x främlingar i dessa tider?

Vad hjälper det att många är superförsiktiga, undviker att både åka till jobbet, handla mat och gud vet vad när andra ”måste” ut och partaja bara för att det råkar vara lördag och lönen precis har kommit?

Nej, jag befarar att vi står inför en lockdown och är helt övertygad om att risken inte alls hade varit lika stor om alla kunde respektera de rekommendationer som utfärdats.

Och bara för att man nu inte får samlas mer än 50 personer betyder det givetvis inte att det är helt ok och riskfritt att exempelvis sitta och fika/ äta ute, dricka drinkar och dylikt.

Jag lider utan tvekan med alla företagare som är till råttorna just nu men aldrig i livet att jag skulle riskera min egen hälsa bara för att stötta dom genom att tex sätta mig på en restaurang.

Nej gott folk….stanna för allt i världen hemma om ni inte måste ut och handla eller uträtta andra viktiga ärenden.

Och när ni är ute; iaktta hellre överdriven försiktighet! Försök att besöka affärer med få kunder, håll avstånd från andra och var supernoga med handhygienen.

Så klart kan man bli smittad hur man än lever (nästan) men vi kan väl ändå alla försöka att tänka oss för liiiite mer än vad vissa uppenbarligen gör?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Biggan

    Bra skrivit , håller helt med. Bor själv inte nära någon storstad, men trodde att folk var mer försiktiga.

    Svara
  2. Anna

    Förstår inte heller varför det ska vara så svårt att att respektera de rekommendationer som går ut.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>