Benskydd eller ej?

Ibland läser jag att benskydd är ”onödiga” om hästen inte har för vana att stryka sig och nu ska jag dra detta till sin spets och provocera er genom att fråga om hjälm är onödigt om man inte brukar ramla av?

Benskydd, tycker jag är en extremt billig och lättanvänd ”försäkring” mot mycket trist.

Jag tävlar ju dressyr och rider då givetvis utan skydd, även på framridningen då jag alltid åker ensam.

Däremot skrittar jag numera t.o.m. ut med skydd fram efter att Vicke vid ett tillfälle i just skritt ute slog det ena benet mot det andra (från ingenstans och utan att ”något hände”) och blev halt i flera dagar. En väldigt onödig ”skada” och det finns många långt värre som skydd faktiskt kan förhindra.

Men visst; man kan gå hur långt som helst i det pro-aktivas tecken eller så struntar man i allt och hoppas på det bästa.

Jag har valt en medelväg med både benskydd och boots och tycker varken det är jobbigt, dyrt eller ”förstör” för hästen på något vis.

3 kommentarer Skriv kommentar

      • Minstral

        Blir alltid hårdare träning när jag tränar än när jag rider själv, hon blir tröttare och har lättare för att slå sig. Jag önskar att jag red lika tufft själv, men det gör jag inte.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>