Ett fiffigt redskap

Har ni sett en sådan här krok någon gång?

Jag hade det inte förrän jag kom till nuvarande stall och har lärt mig att den är jättebra draghjälp när man vill flytta på tunga ensilagebalar.

Vet någon vad den heter och/ eller var man kan köpa en dylik?

Edit: har via en sida på Facebook fått veta att detta är en ”timmerkrok” och finns att köpa på bland annat Jula och Granngården!

4 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Man hugger in den i balen för att rubba den lättare. Men då förstörs ”så klart” plasten så man kan bara använda den precis innan man ska öppna en bal.

   Våra balar står en bit ifrån stallet och rullas/ knuffas in så det behövs en hel del styrka.

   Svara
   • Frida

    Aha, så du klarar ni att rubba den med handkraft? Skulle kanske testa. Vi knyter ett rejält rep om balen och fäster ett rep på dragkroken på bilen som drar omkull balen så den ligger så den går att rulla. Sedan puttar vi på den med dragkroken så den hamnar i rätt läge framför dörren och rullar in balen i stallet. Ser nog lite roligt ut när vi håller på men har funkat bra i flera år

    Svara
    • Birgitta

     Huruvida man kan rulla en ensilagebal med handkraft handlar ju om hur mycket balen väger, var den står i förhållande till stallet, hur många som kan hjälpas åt att knuffa och underlaget som balen ska rullas på.

     Jag har faktiskt också använt bilen som hjälpmedel i ett annat stall; då föste vi balen framför min bil!

     Har för övrigt insett att jag kommer att behålla min bil som ett slags gårds-fordon för harvning och dylikt även den dagen den inte går igenom besiktningen och blir för dyr att laga. Blir billigare än att köpa en fyrhjuling ha ha ha.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>