Dovisarna skojar med mig

Just nu tycker jag att detta är liiiite roligt men fråga mig igen om några månader….då kanske det är annat ljud i skällan:

För någon vecka sedan satte jag 30 penséer i olika krukor runt stallet:

Efter någon dag hittade jag en av penséerna liggande utanför krukan och tänkte den i efterhand vanvettiga tanken att den hårda vinden hade ryckt loss plantan.

Redan nästa dag togs jag ur min villfarelse; då låg typ 5-6 plantor utanför sina krukor!

Sedan dess för jag en kamp med dovhjortarna som jag tror är skyldiga till skadegörelsen (jag har även hittat deras bajs i närheten); jag trycker tillbaka plantorna i sina krukorna och dovisarna rycker upp dom igen.

Vi får se vem som tröttnar först eller hur många gånger penséerna, som är en tålig blomsort, orkar fara fram och tillbaka 🙂 🙂 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Köp ”Tricogarden” och spraya på det du vill ha ifred för hjortarna. Funkar superbra!!

    Svara
  2. Ann Hammarlund Holst

    Välkommen till världen där alla växter utom typ naracisser, Hortensia och Tagetes behöver hängslas in.

    Svara
  3. Helena Andersson

    Här var det tulpanerna plus nåt annat som fick stryk av rådjuren för någon månad sen, köpte sen Tricogarden och typ dränkte trädgården i det, det verkar ha funkat för dom verkar inte ha knaprat på något sedan dess

    Svara
  4. Fia Pobog

    Skaffa Tagetes istället. De gillar de inte. Varför jobba mot naturens krafter

    Svara
  5. Elisabet Martinsson

    Hörde någonstans att det funkar att hänga upp cd-skivor (!) i träden mot rådjur. Glänsandet av skivorna i solen gillar de tydligen inte. Vet inte om det funkar på deras kusiner dovisarna. Men billigt att prova.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>