Hästen- en idiot?

Hur vi själva och andra talar om och till våra hästar är ett ämne jag har skrivit om tidigare och jag deltar just nu i en diskussion på Facebook om just detta.

Själv reagerar jag väldigt negativt om någon kallar sin häst för idiot, svin och andra tillmälen.

Jag får ibland känslan av ett vissa gör det för att det är ”kul” (eller är i affekt) men det ÄR inte kul- inte för de flesta i deras omgivning vill jag påstå.

Jag skulle verkligen vilja råda alla att tänka på hur vår mänskliga omgivning uppfattar oss när vi pratar på ett visst sätt till våra djur för det kan absolut skada hur vi uppfattas generellt.

Känner man inte personen och vet att den är på ett visst sätt kan man bli illa berörd osv.

För många år sedan skulle jag gå på en hundpromenad med en bekant och våra hundar.

Bekanten hade tagit med sig ytterligare en bekant till henne, en person jag aldrig hade träffat förut.

Under hela hundpromenaden kallade denna person sina hundar för saker som ”idiot” osv och jag blev otroligt illa berörd. Kände spontant att jag aldrig ville träffa personen igen. Kanske var hon jättetrevlig annars osv men mitt första intryck blev verkligen extremt negativt.

Sedan vill jag inte gå så långt som vissa och påstå att djur ”förstår” ord så som vi människor men de förstår utan tvekan tonen och vare sig ett djur vet vad en ”idiot” är eller inte så tycker jag inte att man använder sådana ord hur som helst.

En kommentar

  1. Cia Wigström

    Håller med dig.
    Otroligt tråkigt när folk skyller på sina djur och kallar dem för nedlåtande saker.
    Djuren är ju en produkt av hur vi uppfostrat dem….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>