Renoveringstankar

Sitter och läser Facebookanvändares omdömen om ett specifikt boxinredningsföretag och det slår mig att EN enorm fördel med att bygga själv och som jag faktiskt inte tänkte på i förväg är att man slipper göra sig beroende av leverantörer.

Flera kommentarer på Fejjan vittnade om månadslånga förseningar och det hade gjort mig galen.

På den tiden jag bodde i hus var det annars hantverkarstrul på alla möjliga och omöjliga vis som utan tvekan var mer regel än undantag vad vi än behövde ha hjälp med- bygger man själv slipper man både detta och som sagt leveransförseningar.

Man går bara in på nätet, kollar om tex Byggmax har XX inne- har de det så åker man och hämtar. Klart!

Det räckte med det ”beslag-strul” jag hade med boxgallerna och som jag berättade om igår; tänk om jag hade fått vänta på en hel box i flera veckor efter utsatt tid….

Och min erfarenhet av hantverkare är som sagt också dyster.

De kommer inte när de ska, jobbet utförs inte som förväntat och kostnaden blir inte den som det var sagt från början. Inte alltid givetvis men tillräckligt många gånger….

Tack och lov har allt med nuvarande renovering i alla fall gått enligt plan och vi bör kunna flytta in som vi har tänkt.

En annan sak som jag inte tänkte på innan vi satte igång med flyttplanerna och boxbyggandet var hur otroligt bra i tiden detta visade sig ligga.

Tänk om vi skulle ha gjort detta mitt i vintern med minusgrader ute!

Jag hade om inte annat inte kunnat måla och vi hade inte fått ner hagstolparna i marken.

Det hade inte heller varit lika behagligt att stå och jobba i ett iskallt stall eller klafsa omkring i lera med allt material.

Min erfarenhet är att det är bäst att försöka göra klart allt man vill så snart man kan i anslutning till en flytt; det man tänker att man ska göra ”senare” riskerar att bli liggande hur länge som helst- det har jag sett hos andra ganska ofta.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>