Lördag- dubbelt upp

Titta vilka fina bilder jag tog på väg hem från vårt kommande hus igår kväll! Skåne at it’s best, helt klart!

Någon som faktiskt också var hyfsat ”at his best” var Vicke på dagens Pay and ride på Flyinge, dvs i det ridhus där jag vanligtvis tränar för Nina.

Jag måste åter fråga mig hur mycket det påverkar att jag rider med spö (utan att använda det) för han marscherade på väldigt bra under hela programmet och gjorde det mesta ungefär så bra som han/ vi förmår för stunden. I den ena slutan kom baken före och just vänsterslutan ÄR rätt mycket svårare även på träning (blir gärna lite orytmisk) men det var också det enda som vi fick underbetyg på.

Glädjande nog kom Elisabet och filmade; dels är det så klart jättenyttigt att bli filmad och dels var det roligt att kunna visa henne Vicke när han är mer så som jag skulle önska att han gick på tävling, alltid.

Även inputen från domaren var väldigt bra; bland annat ville hon att jag skulle korta tyglarna och sänka händerna så att det inte ser ut som att jag bär omkring hästen vilket jag definitivt inte gör 🙂 .

Denna domare är dessutom själv en aktiv tävlingsryttare på min nivå och högre vilket jag tycker är ännu bättre än att bli bedömd av någon som inte tävlar alls.

Nu måste jag ”bara” försöka rida likadant när vi åter kan tävla som vanligt…får se om jag lyckas!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Såg filmen på insta, jättefint. På tal om händerna så tror jag absolut inte att du bär honom, känner igen det så väl med Diva, de gillar bara att ligga där helt enkelt. När jag tränar för Jari brukar han säga att jag ska ha låg och ganska bred hand, höjd och ihopsatt hand kan du ägna dig åt i GP. Såklart relativt men har varit tänkvärt för mig. Har även sett träningar för Paulinda där hon vill se den låga och gärna lite utåtvinklade handen på ”lägre” nivåer. Ta det absolut inte som kritik, bara en fundering. Vi är ju dock inne på små detaljer och att det bara är ”fint” räcker ju varken för dig eller mig misstänker jag.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt och tycker själv att jag på vissa filmer har jättehöga händer.

      Gjorde ju inte saken bättre att jag igår red som värsta bondlurken (i vanliga ridkläder) OCH vita ridhandskar som bröt av väldigt effektfullt 🙂 🙂 🙂 . Då syntes de gräsliga händerna ännu mer….

      Men faktiskt jätteskönt att kunna rida så här avslappnat ibland även om vissa ekipage både hade flätat och hade full ridmundering på. En tjej frågade tom oroligt ”tror ni jag måste ha ridjackan på mig” (det var jättevarmt i ridhuset) på vilket jag och en annan ryttare svarade ett unisont NEJ 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>