En oväntad present

Igår fyllde mitt favoritbarn Sigrid, Elisabets dotter 5 år!

Hon har på barns vis haft en nerräkning och informerade mig redan nyligen om att det var ”11 dagars tills hon fyllde år”, därefter 7, 4 osv….

Själv har jag under ännu längre tid än så sorterat en miljard saker som vi haft i källaren framför allt och härom dagen kom turen till ett set ”mockakoppar” enligt bild ovan.

Henrik fick dessa 10-12 koppar när han var tonåring (!) och eftersom de rymmer typ 2 matskedar kaffe har de stått oanvända sedan dess.

Jag har annonserat ut dom för ynka 60 kronor vid något tillfälle utan ett enda svar.

Plötsligt i rensningen slog det mig att Sigrid kanske skulle vilja ha kopparna att leka med; hon har en barnspis tex och dessutom brukar ju små barn gilla allt som glimmar 🙂 !

Efter att ha frågat Elisabet om råd blev det så och födelsedagspresenten blev mycket uppskattad!

Jätteroligt när till synes oanvändbara saker plötsligt kan få ett nytt liv hos någon annan tycker jag.

Som en rolig kuriosa kan jag berätta att jag själv har en liten servis i guld, till skillnad från de koppar Sigrid fick så är mina koppar, kanna och annat ”riktiga” leksaker, dvs ännu mindre än mockakopparna. Jag fick dessa guldfärgade porslinstingestar av en släkting när jag var barn och dom vill jag inte ge bort utan har som en liten köksprydnad sedan många år tillbaka (just nu nerpackade så jag kan inte visa er).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>