Gardiner- ute?

Inbillar jag mig eller går ”man” mer och mer ifrån att ha gardiner i alla fönster?

Jag har tidigare alltid haft gardiner men började för något år sedan att ha enstaka gardinlösa fönster och ärligt talat saknar jag inte tygstyckena precis.

Ljusinsläppet blir bättre men ser det snyggare ut med eller utan gardiner tycker ni? Så klart en smaksak och handlar väl delvis också om typen av fönster och gardiner men hade ändå varit kul att höra era åsikter? Hiss eller diss med gardiner?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Har alltid gardiner
    Dels för att jag tycker det är snygggt och ser ombonat ut samt ger ett visst solskydd men också för att jag alltid tyckt det är roligt att sy och hitta olika variationer… men därgår Helenas o mina tankar isär
    Där de bor är inte vanligt med gardiner utan de flesta har lamellgardiner för solskyddet… tog ngr år för Helena att sätta upp de gardiner som jag stdde till henne trots att hon fick välja bpde färg o uppsättning

    Svara
  2. Cia Wigström

    Har gardiner i de flesta fönstren.. fast vi har några riktigt stora fönster och glaspartier, där har jag inte gardiner. Det är så vackert ändå när naturen ute ” får komma in ”

    Svara
  3. Sofie

    Vi har bara gardiner i sovrummen i vårt hus, hela nedervåningen är ”gardinfri”. Härligt med naturligt ljusinsläpp.

    Svara
  4. Ann Hammarlund Holst

    Förr hade jag inte gardiner, men nu har vi det vid några lämpliga fönster bara för att jag har så många fina William Morris-tyger jag vill ha uppe.

    Svara
  5. Annelie Magnuson

    Jag har lite blandat. Blir lite kalt utan några som helst gardiner någonstans tycker jag.

    Svara
  6. Cecilia Jardelid

    Vi har bara (panel)gardiner som hänger vi var sida om fönstret i två fönster, resten utan. Rullgardiner hae vi för att slippa ljusblänk i TV:n. Vi har fin utsikt och vill inte dölja den! I ett hus med högt i tak och sparsamt inrett så kan ju gardiner behövas för att hjälpa till att dämpa ljud.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tänker också att utsikten påverkar en hel del.

      Tex har man från vårt vardagsrum en fantastisk utsikt som det vore synd att dölja.

      I sovrummet vill man ju gärna kunna utestänga solljus.

      Helt utan gardiner ser nog lite kalt ut och framför allt i stadsmiljö om den är utan någon direkt utsikt.

      Svara
  7. Helena Hille Jardelid

    Finns fina rullgardiner som kompromiss vilket kan vara praktiskt också.

    Svara
  8. Anna

    Jag har inte gardiner för något fönster just nu (alla mina fönster är typ franska dörrar eller vad det heter). Min lägenhet är ganska (läs med svenska mått väldigt) liten och ligger mot öster så det blir alldeles för mörkt med gardiner. Har mer och mer blivit ”anti” gardiner för egen del, möjligen skira vita om det kommer in för mycket ljus. Tycker inte att det är fult med gardiner eller så, tvärtom, det kan vara väldigt fint, men just i min stil så har de blivit lite överflödiga.

    Svara
  9. Camilla Holm

    Har inga gardiner, har inte haft på över 20 år, trivs bättre utan, blir ljusare och större. Har ibland funderat på typ hissgardin men det har inte blivit av än…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>