Välkommen Baltazar

Så har jag då äntligen fått hem min fina ponny Baltazar!

Jag fick kontakt med hans förra ägare redan i mars och hälsade även på Baltazar då och har fått förmånen att kunna välja när jag skulle köpa och ta hem honom- verkligen otroligt generöst och inget alla säljare hade gått med på.

Men det kändes som att säljaren var väldigt mån om en på alla vis bra försäljning och inte bara ett sätt att ”bli av med” en ponny familjen haft i 14 år.

Baltazar är 23 år ung och har ett ganska säreget utseende; jättefin är han tycker jag!

Jag har ibland skojat om Vickes stora rumpa; ”an ass to harass” men här ligger han måååånga hästlängder efter; Baltazars häck skulle göra vilken ardenner som helst avundsjuk och hovskägget är som taget ut Budweisers Clydesdales-hästars reklam!

Någon form av cob-korsning är han, ursprungligen importerad från England och han var ett kort tag ridskoleponny på Staffanstorps ridklubb.

Jag hoppas att han ska bli Vickes BFF i många år!

För övrigt tycker jag att det är lite kul att gossen heter Baltazar!

Ni som är i min ålder minns kanske den tecknade serien ”Professor Baltazar” som är en av Kroatiens bästa export-produkter.

Som ni kanske vet kommer mina föräldrar från fd Jugoslavien till vilket Kroatien hörde på den tiden serien visades och för övrigt har både jag och Henrik verkligen fastnat för Kroatien som semesterresmål.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elin

    Jättefin ponny! Han ser välskött ut och i lagom hull. Jag hade gissat att han var yngre än 23 år. Hoppas att de blir jättebra kompisar.

    Svara
  2. Anna

    Att döma från Baltazars uppvisning på Instagram så är han fortfarande i sina bästa år, vilken fart! Han är otroligt söt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, nu är jag ju partisk med jag tycker att han har ett otroligt speciellt men väldigt gulligt utseende. Det syns inte riktigt på bilderna hur ”ardenner i miniatyr” har ser ut!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>