Första brevet

Detta var vårt första brev i brevlådan efter flytten!

Jag har ingen aning om vem denne Tommy är och kommer att göra allt i min makt för att inte stifta närmare bekantskap med honom heller.

Jag mimade redan i första klass när de andra klasskamraterna sjöng psalmer vid vår frökens orgel (nu låter det som att jag var barn på 1800-talet….) – så mycket ateist är jag och har aldrig tvivlat.

Man kan, vilket jag gissar att många gör, bara göra sig lite lustig över brev som ovan men jag blev vid närmare eftertanke faktiskt även smått irriterad.

Att liksom ta sig rätten till ”oanmälda hembesök” tycker jag inte är ok; jag vill inte ens att mina föräldrar eller vänner bara står i farstun och ännu mindre vilt främmande människor.

Det är i min värld inte alls ett lämpligt sätt att marknadsföra sig och framför allt inte om man besöker folk som bor ensligt och kan ha svårt att ”freda sig”.

Jag har inga problem med att låta bli att öppna dörren osv men man kan ju också bli rädd när det bara dyker upp någon sådär eller så vill man inte vara ”ofin” och släpper därför in fast man egentligen inte vill.

Så tänker jag- hur tänker ni?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Sätt upp en skylt ”obehöriga äga ej tillträde ” samt kedja över infarten om det är möjligt? Mer än så kan man nog inte göra. De lär traska rakt in iaf.. Hade samma problem i vår gamla lgh med ”löst folk” som ringde på dörren stup i kvarten trots taggar och porttelefon.

  Svara
  • Birgitta

   Jag blir som sagt sur! Lätta offer….

   Ungefär som när jag jobbade nära en Ica Supermarket och svenska tiggare (missbrukare) approachade gamlingar utanför affären. Jag är ganska säker på att en del gav, inte av godhet utan rädsla.

   Svara
 2. Filippa

  Fick samma svingulliga brev handskrivet med darrig handstil från en Britta – hade extremt dåligt samvete när jag slängde det eftersom innehållet var godhjärtat och verkligen inte lika på som ditt exemplar var. Slängde det gjorde jag dock ändå pga religion är roten till allt ont. Har VARNING FÖR HUNDEN på min grind och får noll oanmälda besök (som för övrigt hamnar på topp tio över saker jag hatar – tom från min egen familj. Mitt hus är min borg!)

  Svara
  • Birgitta

   Smart med skylten! Det hade jag faktiskt sist jag bodde i hus trots att Soya var världens snällaste 🙂 ! Och Molly är minst lika harmlös ha ha.

   Svara
 3. Anna

  Usch jag hatar Jehovas vittnen. Det är otroligt irriterande när de tränger sig på. Här i Frankrike har jag aldrig varit med om att de ringer på hemma, däremot kan de försöka på gatan eller på metron. Stäng dörren i ansiktet på dem om de kommer hem till er. Förvisso är de hjärntvättade av sin sekt men de är ju inte dummare än att de förstår att de inte är välkomna. Dessutom är det ju inte så att de bryr sig om huruvida du blir omvänd eller inte, missionerandet är för deras egen skull.

  (P.S. Min fröken i lågstadiet spelade psalmer på orgel också, och jag är född på 80-talet…)

  Svara
 4. Anette Fritzon

  En kompis till mig har ett bra sätt att få dem att vända i dörren, hon öppnar iklädd en Iron Maiden (eller annat hårdrocksband) t-shirt

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>