Onsdag- bonus

Har upptäckt en mycket bra bonus med Baltazar; han är väldigt renlig av sig och så här ser hans box ut efter mockning och trots att jag inte strödde varken igår eller idag!

Idag var det dags att inviga ridbanan och jag måste säga att allt från det att jag tog in Vicke från hagen och tills han åter befann sig i den gick utmärkt och långt bättre än förväntat.

Lika stirrig som Vicke var igår när han blev ensam i stallet när jag tog ut Baltazar lika lugnt stod han i uppbindningarna när jag skulle borsta och sadla idag.

Det ”vet” jag ju sedan innan att det fungerar mycket bättre i stallgången än i boxen men jag blev ändå förvånad över att det gick så bra!

Baltatzar däremot ”grät-gnäggade” i hagen efter sin vän men Vicke ignorerade detta fullständigt och varken svarade eller blev uppeldad av ljudet.

När jag sedan red märktes det att det alltid har fungerat bra att just rida på främmande platser; noll reaktion och jag kunde rida helt som vanligt.

Baltazars hage gränsar till utebanan men han brydde sig inte heller om att jag red och slutade dessutom att gnägga efter ett tag när jag tog in Vicke för att sadla av efteråt.

Summa summarum: så här långt är jag mycket nöjd!

Utebanan är tack och lov både ”o-stenig” och dammade inte det minsta men jag skulle nog ha harvat den precis innan jag red och inte igår.

Nu blev det en liiite hård som ytskorpa som det kan bli när blött underlag torkar i sol och det kan man som sagt undvika om man harvar precis innan ridning.

Henrik kom precis när jag nästan hade ridit klart så det blev både foto och en kort filmsnutt (på instagram):

Efter passet blev det lunch för Vicke:

….medan jag invigde vår gräsklippare och klippte en massa övervuxet gräs.

Henrik ville inför flytten att vi skulle köpa en åkgräsklippare medan jag tyckte att det i dagsläget var en onödig kostnad så vi köpte en bensindriven ”vanlig” gräsklippare.

Jag kan efter dagens klippning lite diplomatiskt säga att jag borde ha lyssnat på min man och inte min plånbok ha ha ha!

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Min man försöker oxå hitta ett skäl att köpa åkgräsklippare Vi har inte jättetomt så han vill rättfärdiga det som ”bara för att”

  Svara
  • Birgitta

   Vad ÄR det med män och åkgräsklippare:) ?

   Å andra sidan fyller de absolut sin funktion IBLAND men det får ju vara lite yta om det ska vara ”lönt” 🙂 !

   Svara
  • Birgitta

   Ja så här långt går det hur bra som helst och han och Vicke verkar komma bra överens och går hela tiden nära varandra.

   Jag har också kunnat leda dom in och ut ur hagarna tillsammans idag vilket är jätteskönt när man har en hysterisk känslighetsminister.

   Svara
 2. Minstral

  Vi har ju stora ytor och har åkgräsklippare. Men största anledningen att vi köpte den är att vi även kan koppla på ridhusharven och harva ridhus och gårdsplan. Vi köpte en beg på en firma i Svedala.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>