Torsdag- ensam

I morse var det dags att åka och träna för första gången efter flytten och jag valde på rekommendation av Baltatzars förra ägare att lämna honom ensam i boxen och inte hagen- så här i början.

Det verkar ha gått utmärkt; jag mockade hans box innan jag körde och kunde vid hemkomst konstatera att den såg ”bra” ut och inte som om någon hade vankat omkring oroligt i den.

Vicke är ju tack och lov extremt van att åka transport hit och dit så han var helt oberörd av att lämna stallet och sin nya vän och på träningen skötte han sig exakt likadant som alltid gör, läs: bra 🙂 !

Vi tränar fortsatt på våra skolor, piruetter och passagen; det är där fokus ligger just nu.

Just idag är det härlig sommarvärme ute och jag måste påminna mig om att det inte alltid kommer att vara så här fantastiskt på landet.

Men just nu är det så och jag är så tacksam över varje stund!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Bara lugn, det kommer sluta med att du köper en shettis som sällskap till sällskapshästen. Been there, done that… Men shettisar är söta och gubben kan börja lära sig köra.

  Svara
  • Birgitta

   Jag tror också att jag kommer att köpa en tredje häst; dock högst troligt inte ett shettis då jag är för rädd för fång och rymningar enkelt sammanfattat.

   Antingen köper jag en passande ridhäst när/ om en sådan dyker upp eller så köper jag en ponny till så fort jag märker att Baltazar börjar tackla av. Jag kan under inga omständigheter stå med bara Vicke ensam i stallet ens en timme, än mindre några dagar/ veckor medan jag letar häst om Baltazar skulle behöva tas bort. Om situationen skulle bli den omvända; att Vicke av någon anledning måste tas bort kan Baltazar klara sig själv ett tag.

   Att köpa en sällskapshäst till Baltazar medan Vicke lever tror jag däremot definitivt inte att jag kommer att göra. Dels klarar han sig utmärkt ensam och dels är jag bara iväg på korta träningar och tävlingar nära hemmet. Jag kör aldrig typ 20 mil till en tävling eller åker på meeting så tiden han behöver vara ensam är relativt kort.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>