Harvningstips

”Change up the pattern each day so that the tractor doesn’t create compaction. Be sure to not always drive on the rail. Here are some suggested patterns.”

Hittade denna bild med text på nätet- bra för oss som gillar att harva hi hi!

Som ni vet är harvning en liten vurm hos mig och det är det en del stallägare och många stallkamrater som har uppskattat mycket.

I ett stall jag stod ville stallägaren sköta denna syssla själv men gjorde det så sällan att det i stället bidrog till att jag valde att flytta!

Men oftast är det som sagt uppskattat och jag tycker att det är synd att inte fler orkar engagera sig i denna syssla.

Det är inte det minsta svårt och sällan tidskrävande och hjälps man åt gagnar det alla och framför allt hästarna som slipper trampa runt i ibland långt ifrån optimala underlag som sliter onödigt mycket.

Vet inte vad denna brist på engagemang beror på; det varierar troligen men jag gissar att ren lathet är en faktor faktiskt men också att man är osäker, inte bryr sig, inte reflekterar eller inte vill ”blanda sig” och riskera att stöta sig med stallägaren eftersom man är rädd att erbjuden hjälp ska uppfattas som kritik?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>