Kontaktinfo

Härom dagen satte jag upp detta tillägg (mitt telefonnummer) till själva elstängsel-skylten!

Min tanke är att förbipasserande ska veta vem de ska kontakta om de av någon anledning ser något som kräver åtgärd.

Även om jag är hemma stora delar av dagen så vill jag ju givetvis inte känna mig fjättrad vid hästarna utan att kunna åka iväg och som vi alla vet kan djuren skada sig, staketet kan rasa osv.

Jag ställde följande fråga på Facebook:

Om någon förbipasserande skulle upptäcka exempelvis en skada på er häst/ era hästar i hagen och personen inte känner er; har ni något uttänkt för HUR personen skulle komma i kontakt med er? En skylt på hagen med ert telefonnummer tex?

Det var intressant att läsa hur många som bara tyckte att ”här känner alla varandra så alla vet vilka hästar som är mina” typ.

För mig är detta ett mycket märkligt resonemang av flera anledningar.

Dels för att man förutsätter att den som ”ser något” är en granne och dels för att man också verkar förutsätta att det alltid finns grannar hemma på dagtid.

Men det kan ju lika gärna vara så att det är en förbikörande person som ser whatever, en person som inte alls känner till bygden så att säga och hur ska man då veta vem man ska ta kontakt med?

Själv tycker jag att min egen åtgärd är väldigt enkel; den garanterar så klart verkligen inte att någon faktiskt tar kontakt men då har jag gjort vad jag har kunnat i alla fall.

6 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Kom att tänka på en annan grej; ingen risk (tvi tvi) att någon lyckas STJÄLA hästarna i alla fall.

      Vicke, som nog hade låtit vem som helst ta honom och lasta honom i vad som helst 🙂 vågar folk oftast inte röra för att han är så stor och söta ponnyn hade främlingar inte lyckats fånga 🙂 🙂 🙂 !

      Svara
  1. Linda Ferne

    Bra idé! De flesta vänder sig till FB och skriver där. Hästfolk brukar vara bra på att dela/hitta ägare till tex lösa hästar osv. Samma inom hund osv..

    Svara
    • Birgitta

      Facebook är absolut jättebra många gånger men jag vill ändå helst försöka hitta det som jag tror ger snabbast resultat och lyckas man få tag på mig per telefon är det nog det bästa.

      Ta i trä så bor vi flera kilometer ifrån asfalterade vägar och jag har en känsla av att varken Vicke eller Baltazar är hästar som hade rusat iväg vettlöst även om de kom lösa. Baltazar verkar otroligt ”jordnära” på det viset och Vicke är på tok för flockbunden för att våga ge sig av på egen hand.

      Han kom lös i förra stallet en gång och for iväg men vågade bara springa till hagen längst bort där hästar gick, sedan svek modet honom 🙂 🙂 :)!

      Och med tanke på att Baltazar har gått i strömlös hage innan han kom till mig så känns han inte som en utbrytarkung ha ha. Men skulle han ge sig av lär han få räddharen Vicke med sig.

      Svara
  2. Karin

    Men också att dom har tel nr på grimmorna ifall dom har gått”vilse”hittade min Houdini med hag kompisen nere i byn.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>