Massa plus men några minus

Gaphals!

Att flytta som vi har gjort och ha hästarna hemma har tveklöst medför en massa förändringar för framför allt min del och som jag skrev nyligen så har jag nu MASSOR som jag saknat i de olika stallen jag stått i över tid (allt har så klart inte saknats överallt men det har alltid varit ”något”):

* gräshage

* stor hage

* möjlighet att ha hästen ensam eller ihop med annan

* långa hagtider

* möjlighet att ge stråfoder i hagen

* själv bestämma när hästarna ska tas in och ut

* själv bestämma vilket strö jag vill använda

* ha varmvatten i stallet och kunna duscha hästen i varmvatten

* kunna ha hunden i stallet

* harva när jag vill

* ha tillgång till både ridhus, utebana och fantastiska uteridningsmöjligheter

* möjlighet att klättra i kuperad terräng

Ja, listan skulle faktiskt kunna göras ännu längre för som jag har påtalat många gånger; det perfekta stallet existerar enligt mig inte.

Om inte annat så är det möjligt att det faktiskt existerar men på ett tok för långt avstånd och/ eller till en på tok för hög kostnad.

Jag tycker ändå att alla stall jag stått i haft vissa eller många fördelar (annars hade jag ju inte flyttat dit till att börja med) men att tex inte få ha med sig hunden, att inte få lägga ut stråfoder i en grushage, att hästarna tas in ”för tidigt” eller att uteridningsmöjligheterna är väldigt begränsade; ja det har varit sådant som ändå stört genom åren tillsammans med annat beroende på stall.

Men är då allt med det nya boendet heeeelt underbart?

Nej, ”så klart” inte även om just stall/ ridbiten för närvarande är suverän.

Men det finns enstaka negativa saker med hur vi bor nu och det återstår att se hur mycket sådant kommer att störa en framöver. Antingen vänjer man sig eller så retar man sig bara mer och mer eller så sker en förändring så att det som stör inte längre stör så att säga.

Att jag har fått länge resväg till jobbet visste jag på förhand liksom att man oundvikligen är mer bunden när man har hästarna hemma så detta är inga överraskningar.

Internet fungerar myyyyycket sämre här än i Staffanstorp där vi hade fiber och för någon som lever i symbios med sin telefon och IPad är det ett stort minus. Det finns planer på fiber även här så det kan absolut ändras.

Vi har också egen brunn och vågar innan tagna vattenprover återkommer inte dricka vattnet så just nu köper vi allt dricksvatten men jag skulle gissa att detta kommer att ändras.

En sak som stör mest Henrik är fasanen vi har runt trädgården som gör gräsliga läten tidiga morgnar, en inte så önskvärd väckarklocka kan jag säga!

Det otroliga är att även jag och min fd man hade en sådan skrikande fasan i VÅR trädgård för tusen år sedan och jag minns banne mig inte hur eller efter hur lång tid han försvann 🙂 !

På tal om fåglar har vi numera fågelskit ”överallt”; fönsterna får nya ”klickar” heeeela tiden, liksom….tja…det mesta (mina gummistövlar som jag lämnade utanför entrén härom dagen tex). Inte så kul för någon som gillar att ha det rent och fräscht!

Att vi numera bara har en toalett och att den dessutom finns på nedervåningen medan vårt sovrum är på ovanvåningen är ett större minus än jag hade förväntat mig.

Att stappla ner för en trappa i yrvaket tillstånd är liiiite olägligt och kommer säkert att bli ännu mer besvärligt ju äldre vi blir.

Alla dovhjortar som är ”överallt och ingenstans” KAN säkert också upplevas som ett stort problem framöver.

De har, ta i trä, inte rivit mina staket ÄN men jag gissar att det kommer att ske mer eller mindre frekvent och att Molly ska börja jaga någon av dom om vi missar att ha koll är inte helt osannolikt.

Ja, så här ser det ut just nu och som sagt är det inte alls säkert att det ser likadant ut om x tid eller att jag då känner som jag gör nu.

Jag tror ändå att jag kan tala för alla, både människor och djur att vi är väldigt, väldigt nöjda (om någon trodde något annat) !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Det är ngt visst med att få bestämma själv i stallet även om det innebär att man är lite mer bunden och att det till viss del är mer jobb.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, mig och min situation just nu passar det perfekt!

      Baltazar är superrenlig, Vicke helt ok, stallet är extremt lättjobbat och det tar ingen tid att harva den lilla utebanan så i dagsläget och framför allt med rådande årstid så tar det inte längre tid med stallsysslorna än när jag stod inackorderad.

      Jag är bra på att skapa välfungerande rutiner och har ju bara mig själv att ta hänsyn till vilket underlättar mer än det faktum att man per se är mer bunden.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>