Mitt eget dockskåp

Jag finner inte alls diagrammet som ”Silverbjälke” har gjort som fullkomligt osannolikt men är glad att det inte kan appliceras på mig.

Vad gäller kostnadsbiten gjorde jag en kalkyl innan vi bestämde oss för att flytta och konstaterade att jag skulle ha råd att hålla 2 hästar om jag minskade ner på min träning för Nina från två till en gång i veckan och kanske vissa månader inte sparade lika mycket som jag gjort dittills.

Just nu, as we speak, är mina kostnader avsevärt lägre än beräknat eftersom jag köpt på mig massor med spånpellets för långt under ”ordinarie pris” samt att jag fått köpa både halm och hö mycket förmånligt av Baltazars förra ägare och detta kommer att räcka i minst 4 månader.

Som extra bonus har det ju visat sig att Baltis är extremt renlig så halmåtgången är minst sagt minimal.

Nu har jag dessutom gräs i hagarna så hästarna äter inte så mycket hö, de har fri tillgång men Baltis tror jag inte ens äter 5 kilo om dagen, Vicke en hel del mer men inga kopiösa mängder.

Vad gäller Silverbjälkes punkt ”Mocka, sopa….” så måste jag igen säga att mitt stall är som ett dockskåp för vuxna; det känns mer som en lek än arbete att mocka och fixa med foder då stallet är extremt lättarbetat och jag dessutom är helt ensam och kan bibehålla min ordning utan att någon annan stökar till.

Punkten ”handla hästprylar” är inte heller detta en stor tidstjuv för mig. Jag har redan hur mycket utrustning som helst; en del med mååååånga år på nacken. De få gånger jag behöver köpa något sker det antingen genom nätet eller så kör jag till närliggande ridsportbutiker/ privata annonsörer.

Men det där att bara åka till en affär ”för att kolla läget” typ…det existerar inte hos mig.

Punkten ”grooma och välja färger” är också den nästan obefintlig hos mig; jag står inte och ryktar, diskar hovar osv utan borstar av Vicke ordentligt med en borste och en Magic Brush och sedan är det bra med det. Tycker nog alla bilder jag lagt upp på nätet genom åren vittnar om att detta är gott nog och jag prioriterar tex hagtid framför ”tid på stallgången”.

Matchningen är inte heller den så märkvärdig; jag har ett fåtal schabrak i neutrala färger, vita lindor och bruna benskydd och that’s it mer eller mindre.

Så tiden att rida saknas verkligen inte och det är så jag vill ha det och alltid HAR haft det!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Det cirkeldiagrammet gäller inte heller för mig. Kan inte förstå resonemanget i det.
    Om man är orolig för ekonomin.
    Inte sjutton handlar man mer grejer eller lägger tid på vilken färg man ska ha?
    Känns naivt tycker jag.

    Svara
    • Birgitta

      Jag håller med dig till 100% men förvånansvärt många gör mycket konstiga val, så även kring hästeriet.

      Vill inte lägga pengar på träning men kan köpa ett schabrak för en tusenlapp, snålar med stråfoder men köper en massa tvivelaktiga tillskott osv.

      Influencers eldar på att man ska köpa whatever fast stallskåpen redan dignar av prylar.

      Det är bara att titta på ”Lyxfällan” om inte annat så ser man hur märkligt en del prioriterar…..

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>